Kalıcı Konutlar 9. Bölge F blok 5. dairede yaşanan olay hem ev sahibine hemde apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Ev sahibi Tülay Kap, banyodan sonra saçlarını kurulamak için saç kurutma makinasını elektirik pirizine taktığı sırada bir anda makina alev aldı.

Doğal gaz borularının hemen yanında yanan saç kurutma makinası ev sahibi Tülya Kap'ın soğuk kanlılığı sayesinde olası bir faciayı önledi. Panik yapmadan evden hızlı bir şekilde çıkarak apartman girişindeki doğalgaz vanalarını ve elektirik şartelini indiren Tülya Kap, olayı hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yatak odasında çıkan yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Saçımı kurutmak için saç kurutma makinasının fişini prize taktım. Fiş bir anda tutuştu. Hemen odadan çıktım. Doğalgaz peteklerine yakın olduğu için doğalgazı kapattım. Elektriği kapatım hemen itfaiyeye haber verdim. dedi.

İtfaiyenin büyük bir telaşla gelmesi ise ayrı bir konuydu. 4 itfaiye ekibinin olay yerine gelmesi itfaiye ekiplerinin diğer binalara yangının sıçramasını engellemek içindi.Kalıcı konutlarda bulunan binalarda doğalgazın olmasına rağmen herhangi bir yangın yada doğalgaz parlaması sonucunda binalarda bulunan itfaiye hortumlarının su vanasına takılmadığı belirlendi.