18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü nedeniyle kameraların karşısına geçen Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi Başkanı Atay Yılmaz, hem büyük zaferin nasıl kazanıldığını anlattı hem de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yapılan yanlış bilgilendirmelere tepki gösterdi.

Çanakkale Deniz Zaferi ve ardından yapılan kara savaşlarının, dünya tarihinde önemli bir yeri olduğuna işaret eden Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“ Çanakkale Zaferi kalıcıdır, destansıdır”
“Çanakkale Deniz Zaferi ve ardından yapılan kara savaşları kalıcıdır, destansıdır. Çanakkale Savaşları, Türkler’in savunma savaşıdır ve bu savaşta Türkler tıp öğrencilerini, mühendis mektebi öğrencilerini, aydınlarını, kasabalardaki zanaatçısını, Türk çiftçisini feda etmiştir. Her milletin tarihinde Çanakkale Zaferi gibi abideler görülmez. Bizde vardır ve bütün doğuda tektir. Çanakkale Zaferi çok kolay organize olan, direnebilen, tahammül edebilen ve belirli bir hedef etrafında ısrar eden bir ordu, kumanda heyeti ve toplum olduğumuzu gösterir.”

Yılmaz ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk’ün hafızalardan silinmeye çalışıldığını savundu.

“Türkiye’nin laik önderi hafızalardan silinmeye çalışılıyor”

Yılmaz, “Mustafa Kemal'in kurtuluş mücadelesinin başına geçmesinde Çanakkale Zaferi’nin önemi büyüktür ve tartışılmazdır. Buna rağmen bir takım insanların “Çanakkale'de Atatürk yoktu”, “Deniz savaşında yoktu” diyor. Bu tür yanlış, yanlı bilgilerle Türkiye'nin laik önderi hafızalardan silinmek isteniyor. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak bu çabalar ve girişimlerin karşısındayız ve reddediyoruz. Gerçek olmadığını haykırıyoruz.” dedi.

Haber: M.AYDIN