Arama yapılan dershane, özel okul ve yurtların bağlı bulunduğu Eda Eğitim Dershanecilik Anonim Şirketi Avukatı Teoman Yaman, Hastane Caddesindeki özel okulun önünde yaptığı basın açıklaması yaptı. 

VALİLİK OLURU İLE İŞLEM YAPILDI
Eda Eğitim Dershanecilik Anonim Şirketi'ne bağlı çeşitli eğitim kurumlarında polis ve "valilik oluru" ile memurların işlem yaptığını söyleyen Yaman, "Tabi bu yapılan işlemlerin hepsi hukuka aykırı. Özellikle emniyetin yaptığı arama sulh ceza mahkemesinin bir kararına dayanmakta. Bu hukuka aykırı verilmiş bir karar. Delilleri bulunmayan, yok paralel yapı, yok vergi kaçakçılığı gibi iddialarla aramalar yapılıyor. Dosyalarda inşallah belgeleri vardır. Yoksa bunun sıkıntısını çekecekler" şeklinde konuştu.

YAPILANLAR MUZ CUMHURİYETİNDE GÖRÜLEBİLECEK İŞLEMLER
Şirkete bağlı 7 kurumda arama yapıldığını belirten Yaman, arama kararlarının gizlilik kararlarının kendilerine verilmediğini ifade ederek açıklamalarına devam etti. “Yaklaşık 7-8 kurumumuzda aramalar ve denetlemeler yapılıyor. Özellikler bu arama kararları gizlilik kararları bizlere verilmedi. Yine denetleme yapan valilik oluru ile geldiklerini söyleyen memurlar, arama kararına ilişkin yazıyı bize vermediler. Dolayısıyla hukuka aykırı bir emri uyguluyorlar. Kendilerine bu hukuka aykırı uygulamanın suç olduğunu belirttik. Ellerinde hukuka aykırı bir emir varsa bize vermelerini talep ettik ancak bunu da vermediler. Sadece valilik oluru olduğuna ilişkin bir söylenti var. Buna ilişkin tutanağımızı da tuttuk. Yapılan işlemler gerçekten Muz cumhuriyetlerinde görülebilecek, hukuka aykırı, delili olmayan işlemler.

YASAL HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ
Eğitim kurumlarının her zaman denetime açık olduğunu dile getiren Yaman yapılan işlemlerin kamu hizmeti anlayışı yerine mevki ve şirkete zarar vermek amacıyla olduğunu söyledi ve yasal haklarını kullanacaklarını paylaştı. Yaman, “Burası yıllardır eğitim veren kurum. Milli Eğitim müfettişleri ile yıllardır rutin olarak denetlenmektedir. Böyle birçok kurum aynı anda gelip de denetleme yapamıyorlar. Burada bir müdür ve bir müdür yardımcısı ve bir de mali müşavirimiz var. Her taraftan aynı evrakları istiyorlar. 7-8 kuruma aynı anda gitmişsiniz adam hangi birine yetişsin. Denetleme maksatlı yapılsa ayrı bir gün gelinir, bu işe zaman ayrılır. Varsa bir eksiklik şirket de öğrenir. Denetleme faydalı bir şeydir. Bizim kurumlarımız hiçbir zaman denetlemeden kaçmaz çünkü denetleme eksikliğin giderilmesini sağlar. Kaldı ki bizim herhangi bir eksikliğimiz de yok. Dolayısıyla asayişi sağlamak amacıyla kamu hizmeti anlayışıyla değil de mevki ve şirkete zarar vermek amacıyla yapılan bu işlemlere karşı yasal hakkımızı kullanacağız.”

Haber:Y.SEVER