Düzce'de kendini zengin bir işadamı olarak tanıtarak önce etrafına güven veren ardından 5 vatandaşı dolandıran şüpheli tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre; zengin bir işadamı olarak kendisini tanıtıp Düzce'de bir çevre edinen A.M.T. isimli şahıs, 27 ve 28 Haziran tarihlerinde  "Evleri kiraya veriyorum" bahanesiyle 5 vatandaştan 800 ila 1000 TL arasında değişen rakamlarla kapora aldı. Kendisine ait olmayan evleri kiraya vermeye kalkışan şahıs tarafından dolandırıldıklarını anlayan mağdurlar soluğu emniyette aldı. Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri dolandırıcılık suçlamasıyla aranan A.M.T.'nin Zolguldak'ta olduğunu belirledi.

Zonguldak Emniyeti ile yapılan ortak çalışmada yakalanan şüphelinin yapılan GBT sorgusunda dolandırıcılık, hırsızlık ve güveni kötüye kullanmak suçlarından 5 ayrı aranmasının olduğu ortaya çıktı. 2 Temmuz'da Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nda serbest bırakılan şüpheli şahıs için Düzce Cumhuriyet Savcılığı tarafından Zonguldak'tan Düzce'ye getirilmesi talimatı alan Düzce polisi aynı günün gecesi A.M.T'yi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan şüpheli dolandırıcılık suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber: C. ÜSTÜNER