İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliği’ne gönderilen sokağa çıkma yasağı ile birlikte 100 metrekare altındaki market ve bakkalların kapatılmasına yönelik kısıtlama, Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu ile Düzce Bakkal ve Bayiler Esnaf Odası Başkanlığı'nın girişimleri sonucu kaldırıldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Düzce Bakkal ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Vildan Şamandar, 100 metrekare altında çalışma alanı olarak faaliyet gösteren marketlerin hafta içinden itibaren eski çalışma saatlerine geri dönebileceklerini, hafta sonu çalışma saatlerinin ise, saat 10:00’dan saat 20:00’a kadar olacağını söyledi.

Şamandar yaptığı açıklamada,  “Yaptığımız çalışmalar nihayet netice vermiştir. İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatına göre 100 M2 altında çalışma alanı olarak faaliyet gösteren marketlerimiz için hafta içi eski çalışma saatleri uygulanacaktır. Hafta sonları tüm esnaflarımız sabah 10:00 aksam 20:00 saatlerinde faaliyet göstereceklerdir. Tüm esnaflarımıza hayırlı işler bereketli kazançlar dilerim. Rabbim bu zorlu süreç de hepimizin yardımcısı olsun” dedi.

HABER: Savaş ARI