Beyköy Beldesinde sel sularının neden olduğu ağır tahribatın ardından ekipler adeta seferber oldu. 15 köyün ulaşımını sağlayan yolun çökmesinin ardından elektrik direkleri yıkıldı, Düzce ve Beyköy'ü besleyen ana şebeke boruları patladı, telefon hattarı da ağır tahbirat gördü. Yağışların etkisini kaybetmesinin ardından başlatılan çalışmalar gece boyu da davem etti. Ekipler önce sel sularının aktığı Uğur Deresi'nin dere içindeki akışını değiştirdiler, ardından çöken yola toprak takviyesi yapılarak yolu kısmen de olsa ulaşıma açtılar. Düzce Belediyesi'nin ekipleri de devlet ve özel firma desteği ile patlayan ana şebeke borularını onarmak için gece boyu çalıştı.

İl Özel İdaresi, Devlet Su işleri, Köy Hizmetleri, Sedaş, Telekom, Düzce Belediyesi ve Özel firmaların da desteği ile Beyköy Uğur köyü yolundaki ağır tabribat 24 saat içerisinde giderildi. 4 gün su verilemeyeceği belirtilen Düzce ve çevresine bir an önce su verilmesi için gece de yoğun mesai yapıldı. Çalışmalar hakkında bilgiler veren Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar, büyük bir özveri ile çalışıldığını belirterek ekiplerin gece ara vermeden çalıştığını söyledi. Düzce merkez ve Kalıcı konutlarda yaşanılan su sıkıntısını gidermek için çalıştıklarını belirten Bayraktar, hedefimiz gece suyu şebekeye vermek dedi.


Beyköy Beldesindeki ağır tahribatın ardından devam eden çalışmaları incelemeye gilen Ak Parti Düzce Milletvekilleri Celal Erbay ve Metin Kaşıkoğlu da yetkililerden bilgiler aldılar. Çalışmaların devam ettiği Uğur Yolunda DSİ Şube Müdürü Beşir Özcan'dan bilgiler alan Milletvekilleri, tahribatın bir an önce giderilmesi için gereken tüm desteğin verileceğini söylediler. Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, yaşanan sel felaketinin can kaybı yaşanmadan atlatılmasının sevindirici olduğunu belirterek Karadeniz bölgesine göre Düzce'nin sel felaketini en az seviyede atlattığını söyledi.