Türkiye’nin sınır komşusu Suriye’de 2011 yılında bir iç savaş patlak vermiş ve milyonlarca göçmen Türkiye dâhil birçok yere sığınmışlardı. Bu göçler sırasında birçok göçmen hayatını kaybetmişti. Bazı göçmenler ise sınırda yaşam mücadelesi vermeye başlamışlardı.

Beşir Derneği, 2011 yılında Suriye Koordinatörlüğü aracılığıyla bölgede aktif bir şekilde görevlerine devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz aylarda İdlib içerisinde başlayan çatışmalar nedeniyle ülkemize doğru başlayan göç dalgasına yönelik İdlib’in Killi mevkiinde bulunan 4 bin metrekare araziye kurulan yaşam alanını hizmete sundu.

İçerisinde camii, sağlık ocağı ve çocuk parkı gibi sosyal donatılardan oluşan yaşam alanında, ayrıca her biri 40 metrekare olan, mutfağı, banyosu, tuvaleti ve kendine özel bahçesi bulunan briket evlerin birinci etabı tamamlandı. Ancak ikinci ve üçüncü etap briket evlerin kurumunda bazı mali sorunlar yaşandığı için, Beşir Derneği vatandaşlardan yardım bekliyor. Bu evlerin yapımı için bir proje başlatan Beşir Derneği, bir mesaj yayımladı. Mesajında şu ifadelere yer verdi,

“Briket Ev Projemize destek olmanın pek çok yolu var. Öncelikle bu projemize 1 TL dahi olsa destekte bulunabilirsiniz. İDBLİB yazıp 4012, 4032 ve 4042’ye SMS göndererek kolayca bağışta bulunabileceğiniz gibi banka hesaplarımıza bir briket evin toplam maliyeti olan 6 bin TL’yi hesabımıza yatırabilir, sadaka-i cariye yerine geçecek olan bu evlere isim verebilirsiniz.”