Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesinin 541'i ilk derece idari yargıda, 2 bin 204'ü ilk derece adli yargıda olmak üzere 2 bin 745 hakimi açığa aldı.  Düzce’de de Cumhuriyet savcıları A. A., Z. Y., M. T., O. Ş., O. K.,O. T., O. D. Ş. ile hakimler Ö. Y., H. K.,M. Ş., C. D. T., M. K.  ile A.  Ş. açığa alındı.

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun FETÖ/PDY'nin darbe girişimi ile ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Düzce genelindeki operasyonda 3'ü savcı 2'si hakim olmak üzere 5 yargı mensubu gözaltına alındı.

Daha önce ismi CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ve emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanığın "Ergenekon terör örgütü üyeliği" suçundan yargılandığı Erzincan'daki Ergenekon davasının savcılarından O. Ş. da gözaltına alınanlar arasında yer aldı.

Ş.'ın Fatih Mahallesi'nde bulunan evinde arama yapan Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, ikamette bulunan belge ve dökümanlara el koydu.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü. Haklarında gözaltı kararı bulunan diğer hakim ve savcıların yakalanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.