Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Düzce'de de törenlerle anılacak.  

Atatürk'ü Anma Haftası çerçevesinde etkinlikler, yarın Atatürk'ün Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05'te doruğa ulaşacak. Bütün yurtta olduğu gibi Düzce'de de Atatürk'ün anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapılacak.

Ülkemizin kurtarıcısı, devletimizin kurucusu Atatürk, 10 Kasım 1938 günü saat dokuzu beş geçe hayata gözlerini yumdu. Çok yönlü ve üstün bir kişiliğe sahip bir lider olan Mustafa Kemal’in aramızdan ayrılışının üzerinden tam 70 yıl geçti.

Atatürk, üstün nitelikleri sayesinde, Türk milletinin tarihsel seyrini değiştiren askerî ve siyasî zaferler kazandı. Dünya tarihinde, her türlü imkansızlığa rağmen inandığı fikri uygulamaya koyarak "Ya bağımsızlık, ya ölüm!" parolası ile büyük bir mücadeleyi kazandı ve arkasından yepyeni nitelikte çağdaş bir devlet ve millet yarattı. İçinde bulunduğu şartları değerlendirmede, engelleri ortadan kaldırmada gösterdiği büyük başarı, dünyada nadir insanda görülebilecek bir özellikti. Atatürk, çağdaşlaşmaya engel olan etkenleri cesaretle ortadan kaldırdığı için büyük bir liderdi.

Kurtuluş Savaşı’nın başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu ÖnderAtatürk’ü, aramızdan ayrılışının 70. yılında sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.

10 Kasım Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 70. ölüm yıldönümü nedeniyle siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarınca da basın bildirileri yayımlandı. Belediye Başkanı Mehmet Keleş, yayımladığı bildiride Atatürk'ün ilkeleriyle, düşünceleriyle Türk halkının kalbinde yaşadığını vurguladı. Chp İl Başkanlığı da yayımladığı mesajda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü sevgiyle ve rahmetle anıldığını belirterek, yapmış olduğu devrimleri , bilim ve teknolojiye verdiği önemle çağdaş bir toplum yaratmaşı başarmıştır. Genç Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı Devletinden kalan borçları öderken , ekonomisini ayakta tutacak fabrikalarını kurmuş ve kendi ayakları üzerinde durmayı başarmıştır sözlerine yer verildi.