Konu ile ilgili valilikten yapılan açıklamada içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyulmasının önemi vurgulandı.

Açıklamada, “Ancak özellikle vatandaşlarımızın kalabalık şekilde bulunduğu/bulunabileceği cadde, sokak, park ve bahçeler gibi yerlerde sigara içtiğinden bahisle/bahanesiyle bazı kişilerin maskelerini çıkardıkları, aşağıya indirdikleri, doğru şekilde kullanmadıkları görülmektedir. Solunum yoluyla kolayca bulaşabilen Koronavirüs salgınının yayılımının önlenmesi için maske kullanımında sürekliliğin sağlanması son derece önem taşımaktadır.” İfadelerine yer verildi.

Tüm bunlar göz önünde bulundurularak 12 Kasım Perşembe gününden itibaren maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Spor Sokak, Gaziantep Caddesi, İstanbul Caddesi, Atatürk Bulvarı, Kızılay Meydanı, Anıtpark Meydanı, Belediye Meydanı ve bunlarla bağlantılı olan cadde ve sokaklar ile tüm pazaryerlerinde, otogarlarda ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda/bölgelerde sigara içme yasağı getirildi.

YASAĞA UYMAYANA CEZA KESİLECEK

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlara uyulmaması halinde ve her seferinde ayrı ayrı olmak üzere; Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince 3.150,00 TL, Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince 392,00 TL, idari para cezasıyla; Maske kullanım kurallarına aykırı hareket eden vatandaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi uyarınca kolluk kuvvetlerince 900 TL idari para cezası uygulanacağı vurgulandı.