11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında merkeze bağlı Gümüşpınar Köyü Orman Fidanlığı’nda düzenlenen fidan dikme etkinliğine katılan Düzce Valisi Cevdet Atay, gazetecileri sorularını yanıtladı. Koronavirüs salgını ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Vali Atay, Düzce’de arta vaka sayısı nedeniyle vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Vali Atay, “Koronavirüs salgınıyla alakalı vatandaşlarımızı sürekli uyarıyoruz. Bu pandemi dünyada artıyor Avrupa ülkelerinde artıyor. Otomatikman bizim ülkemizde de artış var. Düzce’de de artış var. Bizim dikkat etmemiz gereken üç husus var ve her defa söylüyoruz. Gene söylemeye devam ediyoruz. Maskeye, mesafeye ve temizliğe dikkat edelim. Kalabalık ortamlara çok fazla girmeyelim.” dedi.

65 yaş üstü vatandaşlara seslenerek uyarılarına devam eden Düzce Valisi Cevdet Atay, şunları kaydetti:

“Buradan Düzce’deki yaşlı büyüklerimize, amcalarımıza, teyzelerimize sesleniyorum. Lütfen ihtiyaç olmadığı sürece dışarıya çıkmasınlar. Toplu taşımayı çok fazla kullanmasınlar ve kendilerine dikkat etsinler. Bu işin şakasının olmadığını görüyoruz. Dikkat etmek zorundayız. Bizim dikkat etmemiz gereken hususlar; herkes maskesini takacak, herkes temizliğine dikkat edecek ve kalabalık ortamlardan hep beraber uzak duracağız. Fabrikalarımızın işemesini istiyorsak iş yerlerimizin açık kalmasını işlerimizin düzgün gitmesini istiyorsak lütfen bu kurallara uyalım. Başka çaremiz yok arkadaşlar. Artış anlamında sordunuz Düzce’de her tarafta artış var. Bunun önüne geçmenin bir tek yolu ve yöntemi var; kendimizi bu virüsten koruyacağız.”