Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak’la Düzce’deki turizm çalışmalarını konuştuk. Düzce’de kıymeti geç olsa da bilinmeye başlanan turizmde alt yapımın bittiğini ifade eden Budak, “Sırada üst yapı var” dedi.


İlk olarak yatırımlarla alakalı bilgiler veren Budak, Fenerbahçe’nin Topuk Yaylasındaki tesisinin ardından Beşiktaş ve Galatasaray’ın Düzce’de yapmayı planladığı spor kompleksleri hakkında konuştu. Budak, bürokratik engelin olmadığını söyledi.


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın Düzce’deki açıklamalarının aksine Budak, “Milli Parklar Genel Müdürlüğü Beşiktaş’a yönelik ihaleye çıktı. Ancak Beşiktaş tapusunu istedi. Biz gerek Beşiktaş gerekse Galatasaray’la görüşürüz. Yardımcı olmaya da hazırız. Sorun varsa bize gelebilirler.” dedi.



Akçakoca’da yer alan Tarihi Ceneviz Kalesi’nin UNESCO Kalıcı Miraslar Listesine alınması yönündeki çalışmalar hakkında bilgi veren Budak, kaledeki restorasyon aşamasını anlattı. Restorasyon için kalenin belediyeden bakanlığa devredildiğini ifade eden Budak, bu kapsamda koruma kurulundan alınan kararla kalenin kapatıldığını ifade etti. Olumsuz bir olaya meyil vermemek için böyle bir karar almak zorunda kaldıklarını söyleyen Özcan Budak, kale plajını bu yaz açık olacağını sözlerine ekledi.



Konuralp’te Belediye, Valilik ve Müze Müdürlüğü tarafından uyumlu bir çalışma yürütüldüğünü söyleyen Budak, kazı çalışmaları için bakanlıktan da ödeneğin geldiğini dile getirdi. Budak bu tür çalışmaların zaman aldığına dikkat çekerken Konuralp halkından sabır diledi.


“Kültür uzun soluklu bir iş” diyen Budak, “Konuralp antik tiyatro çevresinde tapulu arazilerimiz var. Bedellerini belirledik. Kamulaştırma iş ve işlemleri için destek bekliyoruz. Uzlaşma adına çalışmalarımız devam ediyor. Tiyatro çevresinde kamulaştırma gereken 4-5 parsel var. Çünkü bizim yasa gereği çevirme yetkimiz yok. Görüşmelerimiz devam ediyor. Çalışmalarla ilgili 1 ay içinde kamuoyuna bilgi vereceğiz. ” dedi.


Kardüz Yaylasında imar planlarını belirleme çalışmalarına başladıklarını ifade eden Budak, bu konuda yetkinin özel idaresine verildiğini dile getirdi. Doğu Marmara kalkınma ajansı tarafından alt yapı imar planları uygulamasının ardından, artık işin yatırımcılara kaldığını dile getirdi.


Budak, 2007’den bu yanda Gölyaka Kültürpark'ta kurulması planlanan golf sahası ile ilgili sorumuza “yatırımcı bekliyoruz. “ demekle yetindi. Bakanlar Kurulu kararınca turizm bölgesi ilan edilen alanda vahşi çöp alanlarının bulunması ile ilgili olarak Budak, bu konuda Katı atık tesisinin yapımın devam ettiği tamamlanmasıyla bu sorunun da ortadan kalkacağı bilgisini verdi.

 

 

Haber;S.Kaşkır