Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugün öğle saatlerinde Düzce'ye geldi. Kaynaşlı gişelerinde Düzce milletvekilleri, Belediye başkanı ve Ak Parti teşkilatı tarafından karşılanan Eroğlu, herkesle tek tek tokalaştıktan sonra Düzce valiiğine gerçekleştireceği ziyaret için hareket etti.

Bakan Eroğlu geçtiğimiz yıl yaptığı ziyarette ulusal basında da yer alan tokalaşma rekorunu bir kez daha yineledi.

Önce Kaynaşlı gişelerinde kendisi bekleyen Ak Parti teşkilatı ile tek tek tokalaşan Eroğlu, ardından valilik önündeki kendisini karşılayan Vali Ali İhsan Su ve daire müdürleri ile el sıkıştı.  polis merasim mangasını selamlayan Eroğlu Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra Valilik makamına geçti.

Eroğlu makamda yaptığı açıklamada öncelikle Düzce'ye yeni atanan Vali Ali İhsan Suya Hayırlı olsun dileklerini iletti. İki deprem yaşayan Düzce'de deprem yaralarını sarmak için yatırımlarına devam edeceklerini söyleyen Eroğlu, Düzce'nin gelişen bir il olduğunu hatırlatarak burada yapacakları yatırımlardan bahsetti.

 

 

Düzce'ye yatırımlarımız devam edecek

 

Eroğlu, "Düzce çok gelişen bir ilimiz. Bunda çok mutluyuz. Depremin yaralarını sarmakta yardımcı olacağız. 29 milyon TL yatırım için geldik. Akçakoca Barajının temelini atacağız. Akçakoca'nın arıtma tesisini de yapacağız. Düzce'nin dere ıslahını devam ettireceğiz. Uğur suyu ve Aksu'da ıslah çalışmalarına başlayacağız. Düzce ile ilgili yatırımlarımız devam edecek. 2013 yılında toplam 37 milyon 917 bin 354 TL yatırım yapılacak." dedi.

 

Toki Düzce'de Başarılı

 

Düzce'nin gelişmesinde önemli katkıları olan Düzce üniversitesi ile ilgili Eroğlu, Üniversite kendini çok geliştirdi. Yeni kurulmasına karşın 30 yıllık üniversitelerden daha iyi" dedi. Eroğlu ayrıca Toki'nin Düzce'de oldukça başarılı olduğunu söyledi.

 

Esad artık gitmeli 

 

Eroğlu, Gazetecilerin Suriye'deki gelişmelerle ilgili sorularını da yanıtladı. Eroğlu "Suriye konusu bizi çok üzüyor. Masum çocuklar ölüyor. Esad Artık gitmeli zulümde babasını geçti. Türkiye gerekli tedbirleri almalı" diye konuştu.

 

Eroğlu konuşmasının ardından vali Ali İhsan Su'ya plaket takdim ederken, Su'da Bakan Eroğlu'na tablo hediye etti.

 

Belediyeyi ziyaret etti

 

Valilik ziyaretinin ardından Eroğlu, Düzce Belediyesi'ne geçti. Belediye Başkanı İsmail Bayram ve belediye personelinin karşılamasına ardından Bakan Eroğlu başkanlık katına çıktı. Bakan Eroğlu Başkan Bayram'dan kısa bir brifing aldı.

 

İsmail Bayram konuşmasında " Düzce havzası ormanları ile önemli bir merkez. Bunun önemini bilerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Alt yapı çalışmalarını büyük ölçüde bitirdik. 20 bine yakın ağaç diktik. Düzce gelişen bir şehir. Çevre yolları ile ilgili önemli bir mesafe aldık." dedi.

 

Düzce'nin güzelliklerini ortaya çıkartmalıyız

 

Bakan Eroğlu'da Belediye başkanı İsmail Bayramı takdir ettiği başkanlardan biri olduğunu Düzce'nin dereleri başta olmak üzere güzelliklerini ortaya çıkarılacağı çalışmalar yapacaklarını söyledi.

 

Bakan Eroğlu belediye ziyaretinde kendisine sunulan hediyeleri kabul ettikten sonra Düzce Ticaret ve sanayi Odası ile Ak Parti İl Başkanlığına geçti.

 

 

 

Düzce'yi takdir ediyoruz

 

 

Bakan Eroğlu parti binasında yaptığı açıklamada ise "Düzce'ye başbakanımız ayrı bir önem veriyor. Buraya gelirken Başbakanımız 'Düzce için ne yapılması gerekiyorsa yapın' dedi. Hepinize selamları var. Düzce'yi takdir ediyoruz. Her seçimde bizimle olmuştur. 80 yılda yapılamayanlar 10 yılda yapıldı. IMF memuru devletin başı gibiydi. Başbakanımız IMF'ye ya bizim şartlarımızı kabul edersiniz ya da sizinle anlaşmayız dedi. Ve IMF ile Anlaşmadık. Borcumuzu ödedik kasamızı doldurduk." dedi.

 

Bakana 11 belediyeyi alma sözü

 

Kaşıkoğlu Partide yaptığı konuşmada Bakan Eroğlu'na 11 belediyeyi alma sözü verdi.

 

Her gittiği ziyarette hediye yağmuruna tutulan Bakan Eroğlu, Düzce'deki ziyaretlerini tamamladıktan sonra Akçakoca'daki temel atma ve açılış törenine katılmak üzere ilçeye hareket etti.

Haber; S. KAŞKIR