Sağlık Sen Düzce Şubesi Başkanı Bülent Güleç tarafından yapılan açıklamayla sağlık çalışanlarına müjde verilirken, önümüzdeki günlerde yapılacak olan yeni düzenleme ile Sağlık Bakanlığı'na bağlı yataklı tedavi kurumları ve üniversite hastanelerinde çalışanlardan yemek ücreti kesintisi uygulamasına son verileceği bildirildi.

Güleç açıklamasında “ Sağlık çalışanlarımızın önemli bir sorununu çözmenin haklı bir gururunu taşıyoruz.” derken, sendikanın ortaya koyduğu haklı mücadelenin hedefine ulaştığını belirtti. Güleç, “ Sağlık Bakanı bu konudaki mağduriyeti ve Sağlık-Sen'in talebini Başbakanımıza iletti. Başbakan'da sorunun çözümü için gereken yasal düzenlemenin hemen yapılması için talimatını verdi.” dedi. Sağlık çalışanlarının teşkilattan alınan güçle çözüme kavuşturulduğuna da değinen Sağlık-Sen Düzce Başkanı Bülent Güleç, “ Sağlık-Sen, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını ne kampanya diyerek oyalamış, ne de dilekçe diyerek kandırmıştır.

Tribüne oynamak yerine, ait olduğu kitlenin karşısına somut bir hizmetle çıkmıştır. Sağlık-Sen bu mücadelesinin karşılığını da varlık nedeni olan sağlık çalışanlarını mutlu edecek bir hizmeti gerçekleştirerek almıştır.” ifadelerini kullandı.