Düzce'nin sorunları 30 Mart sabahı belli olacak yeni Düzce Belediye Başkan'ının gelmesiyle birlikte çözülmeyi bekliyor. Düzce'nin ise en önemli 11 sorunu bulunuyor.

Otobüs Terminalı

Düzce'nin en önemli sorunlarından biri mevcut Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin yetersiz olması. Terminalin bulunduğu alanda park ve yol sorunu bulunurken diğer taraftan da Düzce de bir otogarın olmaması ciddi sorunları da birlikte getiriyor. İlçelere ve köylere farklı yerlerden otobüsler kalkarken bu otobüsler Terminalden, Aydınpınar'dan ve eski şehirlerarası otobüs terminalinden yolcu alarak hareket ediyor. Yeni Belediye Başkanını bekleyen en önemli sorun olarak ta bu gösteriliyor.

Modern bir pazaryeri

Düzce'nin bir diğer sorunu da kapalı ve modern bir pazaryerinin olmaması. Düzce'nin hemen hemen her sokağında ayrı günlerde pazaryerleri kurulurken mevcut Semt Pazarı'nın da sorunlarının olması dikkat çekiyor. Bu sorunlar Düzce'nin ana merkezli bir pazaryerine sahip olması gerektiğini gösteriyor. Yeni Belediye Başkanının bu konuyla ilgili çalışma yapması gerektiği de gözleniyor.

Hal Binası bakımı

D-100 karayolunun yanında bulunan Düzce Sebze ve Meyve Hali de sorunlarıyla adından söz ettiriyor. Halde bulunan kabzımallar oturacak alan, tuvalet ve park konusunda sorunlarının olduğunu söylerken hal binasının yerini gösteren bir tabelanın bulunmaması da diğer bir sorun olarak gösteriliyor. Hal binasında bir an önce çalışma yapılması gerektiği de sorunlardan anlaşılıyor.

Yeni mahalle olan köylerin altyapı çalışmaları

Yasayla birlikte Düzce Merkez Belediyesi sınırları içine alınan köylerde yapılmayı bekleyen sorunlarla dolu. Su, kanalizasyon, asfalt ve kaldırım sorunları ise mahalle olan köylerin en önemli sorunları. Bu sorunlarda bin an önce yapılmayı bekliyor.

Düzce imar planlarının yenilenmesi

Depremin ardından 10 yıl geçmesine rağmen hala Düzce'nin imar planında eksiklikler göze batarken imar konusunda Düzce de önemli çalışmalar yapılması gerektiği de görülüyor. Düzce, bu konuda da yeni gelecek Düzce Belediye Başkan'ından yardım istiyor.

Yeni açılması düşünülen yolların istimlakları

Özellikle Düzce Yenikent Bağlantı Yolu ile birlikte adından söz ettiren istimlak sorunları Kaynaşlı ile Düzce arasında yapılmayı bekleyen Çevre Yolu'nda da kendini göstermişti. Düzce de başka yollarında yapılması gündeme gelirken bu konuda özellikle istimlak sorunlarının çözülmesi noktasında ciddi çalışmaların yapılması gerektiği gözleniyor.

Projeleri hazırlandığı söylenen Çoban Kavşağı altgeçici

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından Belediye Meclisi'nde gündeme gelen bir konuda Çoban Kavşağı'nda yapılması düşünülen ve projeleri hazır olduğu söylenen altgeçit. Bu konuda uzun süredir gerekli çalışmaların yapılmasını beklerken yeni Belediye Başkanının bu soruna da eğilmesi bekleniyor.

Su şebekelerinin yüzde 60 kaybı

İçme suyu şebekesinde her zaman sorunların yaşanması ve şebekenin yenilenmesi gerektiği de diğer bir sorun olarak gösteriliyor. Mevcut şu şebekelerinin eski olması nedeniyle ciddi oranda içme suyu kaybı yaşanırken bu sorunda çözülmeyi bekliyor.

Yenikent'teki park ve bahçeler sorunu

Yapıldıktan sonra sahipsiz kaldığı gözlenen Yenikent'te de yapılmayı beklenen park ve bahçelerle ilgili sorunlar gözleniyor. Park ve bahçelerde ciddi oranda bakımsızlık göze çarparken bu konuda da yeni çalışmaların yapılması gerekiyor.

Kültür Merkezi binasının durumu

Eski otogar mevkiinde yıllardır yapılmayı bekleyen ve yaşanan depremlerle birlikte bir türlü bitirilemeyen Düzce Ticaret ve Kültür Merkezi de bulunduğu kötü durumdan kurtulmayı bekliyor. Binanın iç ve dış kesimlerinde ciddi oranda çatlaklar bulunurken merkez olarak yapılması düşünülen bina da yeniden çalışma başlatılarak hizmete açılmayı bekliyor.

Çok yüklü bir borç

Yeni Belediye Başkanını bekleyen en büyük sorun olarak ta Belediye'nin içinde bulunduğu 85 trilyonluk borç olarak gösteriliyor. Bu borçlar altında yeni Belediye Başkanının çalışma yapması beklenirken borcun kapatılabilmesi içinde yeni Başkanın ciddi çalışmalar yapması gerektiği gözleniyor.