Yeni belediye binası düzenlenen programla açıldı. Düzce Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ile başlayan açılış törenine Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın da katıldığı açılış törenine, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve Haluk İpek, Ak Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, TOKİ Genel Müdürü Erdoğan Bayraktar, İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy, Ak Parti Düzce Milletvekilleri Metin Kaşıkoğlu ve Celal Erbay da katıldılar.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Açılış törenindeki konuşmasına, Ankara'daki birinci meclis salonunda Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının nasıl bir ortamda çalışarak kurtuluş savaşını başlattıklarını hatırlatarak başladı.

Birinci Meclisin sıralarının bir okuldan, kiremitlerinin Ulus'taki evlerden alındığını hatırlatan Bakan Özak, ''O meclis salonundan 3 yıl sonra meclis yeni binasına taşındı. Biz oradaki, o zamandaki azim ve kararlılığı gördük. Dışardan top sesleri gelirken, içeride o kahraman insanlar, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, aralarında Düzceli, Giresunlu, Erzurumlu var. O insanlar o şartlar da oralarda Cumhuriyeti kurmak için çalışıyorlar. Onlara şükranlarımızı sunuyoruz''dedi.

Ak Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin'de son beş yıl içinde ciddi gelişmelerin yaşandığını ve Ak Parti olarak Hükumette oldukları süre içerisinde başarılı çalışmalara imza attıklarını söyledi.Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay'da yaşanan gelişmeye dikkat çekerek bu günlere gelmenin kolay olmadığını belirtirken Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'da Düzce'de ciddi yatırımlar yaptıklarını belirtti.

Açılış törenin de ev sahibi olarak bir konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, belediye yönetimlerinin cilalı sözlerle değil hizmet ve projelerle halka hitap ettikleri bir anlayış çalıştığını söyleyerek, ''Bir önceki yerel seçimlerde yüzde 64 ile biz göreve geldik. Bu oran bizim sorumluluğumuzun da oranıydı. Bu bina bizim değil, bu bina siz Düzcelilerin. Ekibim ve ben iş başındayız sizler için. Bugüne kadar ne yaptık ise bunları hep beraber yaptık'' dedi.Başkan Keleş konuşmasını belediyenin yapmış olduğu icraatları anlatarak sürdürdü.

Bakan Özak, beraberindeki Milletvekilleri ve Genel müdürler ile yeni hizmet binasının kurdelasını dualar ile keserken açılış sonrasında Bakan ile beraberindeki heyet, yeni Hizmet binasını gezdi.