2006 yılından bu yana ASKF Başkanlığı yürüten Erdoğan Bıyık, dün akşam Hacıdayı Taç Restaurant’ta düzenlediği akşam yemeğinde istifa ettiğini açıkladı.

Davete Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, Kent Konseyi Başkanı Arb. Av. Ali Dilber, Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan’ın yanısıra iş dünyası ve spor camiasından bir çok kişi katıldı.

Katılımın yoğun olduğu davette istifa ettiğini açıkladığı bir konuşma gerçekleştiren Erdoğan Bıyık şunları söyledi:

“Ben Erdoğan Bıyık olarak 2006 yılında ASKF başkanlığına seçildik ve göreve başladık o gün de sizlerin oylarıyla ve takdiriyle ve daha sonra da bu şekilde devam etti…

“16 yıldır bu görevi yürütüyorum”

Yaklaşık 16 yıldan bu yana Düzce Amatör Spor Kulüpleri federasyon başkanlığı yapıyorum. Ayrıca altı yılı aşkın Türkiye amatör spor kulüpleri konfederasyonu yönetim kurulu üyesiyim. Göreve geldiğimiz günden beri yönetim kurulu üyeleriyle birlikte canla başla, kulüp başkanlarımızla, taban birliklerimizle, ailemizin rızkından feragat ederek zamanını çalarak Düzce’nin yöremizin gençliğini çocuklarını daha iyi yerlere getirebilmek için ahlaklı güzel insanlar yetiştirebilmek için mücadele ettik.

“Basın mensuplarına yürekten teşekkür ediyorum”

Çok değerli basın mensuplarına yürekten teşekkür ediyorum. Çünkü biz ne yaparsak yapalım kendimizi basında gösteremedikten sonra bir kıymeti yok.  Gençlik spor kulüp başkanlığı döneminden beri sağ olsun basın mensupları hiç bizi bırakmadılar çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar var olsunlar.

Yaklaşık 16 yıldan beri az önce bahsettiğim gibi amatör spor kulüplerini kurumsal bir hale getirebilmek için mücadele verdik. Birçok ilde yok. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na bir yer satın aldık. Tescil yetkilerini aldık ve düzce amatör spor kulüplerini Türkiye’de konuşulan, lider gösterilen federasyonlar arasına sokmayı başardık. Bunu hep birlikte başardık. Kulüp başkanlarımızla hakemlerimizle tüm üyelerimizle…

Bana göre başarılı, diğer illerden bakıldığında da gerçekten çok başarılı bir federasyon yönettik tüm yönetici arkadaşlarımızla. Bu akşam neden birlikteyiz.

“TSO yönetim kurulu başkanı adayı olacağım”

Bu görevlerin yanı sıra 6 yıldan beri ticaret odası meclis üyeliği yapıyorum ben, inşallah önümüzdeki dönem tekrar ticaret odası meclisine girmek istiyorum ve yönetim kurulu başkanlığına aday olacağım Allah izin verirse.

Bugün itibariyle düzce amatör spor kulüpleri başkanlığından istifa ettim. Tabi ki birbirinden değerli yönetici arkadaşlarım var. Benden sonra toplantıda kendilerine bir başkan adayı belirleyip bizim yaptığımız gibi federasyonu çok daha iyi yerlere taşıyacaklarından eminim…

“Hakkınızı helal edin”

Bu akşam özellikle, ailelerinizden kırdığımız bazen ağlaştık bazen üzüldük, mutlaka kırdığımız insanlar olmuştur, hata yaptığımız insanlar olmuştur buradan özellikle özür diliyorum hakkınızı helal edin. Ama resmi olarak amatör spor kulüpleri federasyonunu bırakıyorum ama gönül olarak her zaman amatör spor kulüplerinin bir ferdiyim. Bana ihtiyaç olursa ne zaman başkan derlerse her zaman yanınızdayım.

“tek bir isteğim var: yeni sezona İhsan Çetin ismi verilsin”

Sadece bırakırken bıraktığım için söylüyorum tek bir isteğim var. Rahmetli ihsan abimiz Allah rahmet eylesin mekânı cennet olsun devam ettiğim sürece, devam etseydim eğer ilk yapılacak liglere İhsan Ağabeyimin adını verecektim liglere. Tek bir isteğim var: İhsan Ağabeyin adının liglere verilmesi. Hakkınızı helal edin sağ olun var olun.”

KATILIMCILARA PLAKET DAĞITILDI

ASKF Başkanı ve İş İnsanı Erdoğan Bıyık’ın gerçekleştirdiği hüzünlü veda konuşmasının ardından protokol üyelerine ve ASKF emekçilerine teşekkür plaketleri takdim edildi.

Öte yandan Düzce belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye de plaket takdim edilen gecede bir konuşma yapan Başkan Özlü Amatör Sporların şehrin dinamiklerine katlı sağlaması açısından kritik öneme sahip olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Erdoğan Bey’e çok teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlar hepinize afiyet olsun hayırlı akşamlar.

“İstifa benim için sürpriz oldu”

Ben buraya gelirken Erdoğan Bey’in bir veda yemeği vermekte olduğunu bilmiyordum. Erdoğan Bey sürpriz oldu benim için. Erdoğan Bey dün akşam beni aradı. Dedi ki bir yemek planladık gelir misin? Gelirim dedim. Çıktım geldim burada öğrendim.

“Erdoğan Bıyık amatör spor kulüpleriyle özdeşleşmiş biridir”

Değerli arkadaşlar gerçekten amatör spor kulüpleri dendiğinde akla gelen isim Erdoğan Bıyık’tır. Adeta amatör spor kulüpleriyle özdeşleşmiş biridir. Bugüne kadar yaptığı hizmetler için kendisine şükranlarımı sunuyorum.

Erdoğan Bey’in bundan sonraki hayatında da Düzce’miz için çok önemli hizmetler yapacağına bütün kalbimle inanıyorum.”