Geçtiğimiz hafta ilimizdede Domuz gribi vak-ası olduğu resmen açıklandı ve bu açıklama haftaya damgasını vurdu. Aylardır tüm Dünya'yı adeta kasıp kavuran ve gündemin ilk sırasına çıkan Domuz gribinin Düzce'de olup olmadığı yönünde yetkili yetkisiz her kesimden değişik açıklamalar ve yorumlar yapıldı.

Herkes birbirine yaklaşırken veya bir yere temas ederken tedirginlik içinde kaldı. Vatandaşlar arasında sürekli konuşuldu hatta dilden dile bazı okulların isimleri bile söylendi. Şu okulda veya şu hastahanede varmış ama saklanıyor diye değişik yorumlar ve değerlendirmeler yapıldı günlerce.

Okullarda haftalardır devam eden dezenfekte çalımaları ve tedbir açısından nelerin yapılması gerektiği ile ilgili sunulan öneriler devam ederken bir yandanda okullara gitmeyen öğrenci sayısında yaşanan artışlar her geçen gün devam etti.

Öyleki salı günü Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer okullarda devamsızlık oranının % 10 seviyelerinde olduğunu, nedeninde mevsimsel gripten kaynaklandığını korkulacak bir durumun bulunmadığını açıkladı.

Resmi kaynaklar Düzce'de henüz tesbit edilen vak-a olmadığını sık sık dile getirdiler ancak sokağın nabzını düşüremediler. Günlerce devam eden vardı, yoktu şeklindeki konuşmaların ardından geçtiğimiz hafta Çarşamba günü İl Sağlık Müdürü Dr. Ersin Şimşek ile İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer kameralar kaşısına geçti ve Düzce'de Domuz gribi vak-ası bulunduğunu açıkladılar.

Resmi makamların açıklamalarına göre Düzce'de Domuz gribi tesbit edilen 4 kişi grip şüphesi bulunan 5 kişi olmak üzere toplam 9 kişi açıklandı ve bu resmi açıklama gündeme adeta bomba gibi düştü. Resmi açıklamanın ardından okullara gitmeyen öğrenci sayısı bir hayli artış gösterdi ancak zaman içinde okullar yeniden dolmaya başladı. Yeni haftayla birlikte okulların yeniden dolması ayrıca grip tehlikesine karşın alınan tedbirlerin aksatılmadan devam etmesi bekliyor.