Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal pazartesi, çarşamba ve cumartesi günü Öncü TV ve Öncü Radyo canlı yayınında ‘Yorumlu-yorum’ programında çarpıcı tespit ve yorumlarıyla gündeme ışık tutmaya devam ediyor. Programın son bölümünde önümüzdeki nisan ayının ilk haftasında yapılacak olan İl Genel Meclis Başkanlığı Seçimleri’ni masaya yatırdı. Kulislerde konuşulan dört ihtimali canlı yayında açıkladı.

“ÇİĞDEM GÜNAL DÜŞÜNÜLMÜYOR”

AK Parti kulislerinde konuşulanları seyircilere aktaran Ünsal, “Burada kulislerden yansıyan bilgilere göre, gerek misyon ve vizyon yetersizliği gerek olaya hâkimiyet ve temsil yeteneğindeki olumsuzluklardan ve hepsinden önemlisi de Düzce MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu’yla bir fotoğraf çektirme sırasında yaşanan hadiselerden sonra Çiğdem Günal’ın ikinci dönem İl Genel Meclis Başkanı olmayacağı yönünde bir temayül oluşmuş durumda” dedi.

“AY’IN BELEDİYEYİ EN ÇOK BORÇLANDIRAN İSİM OLDUĞU AÇIKLANDI”

AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır’ın geçtiğimiz hafta Kitabın Ortasından programında konu ile ilgili yaptığı açıklamalara değinen Ünsal, “Ben eski yol arkadaşım Dursun Ay’ın İl Genel Meclisi Başkanı olmasını isteri’ dedi. Dursun Ay burada belediye başkanlığı yaptı. Bizim mahallenin adamı gibi, samimi ve mütevazı bir şekilde, Mehmet Keleş’ten sonra belediye başkanlığı yaptı. Ancak Faruk Özlü, belediye başkanlığına geldikten sonra Ay’ın belediye başkanlığında en çok borçlanan isim olduğunu açıkladı. Bu da tabii akıllara şu soruyu getirdi, ‘Niye bu kadar borçlandı? Gözle görülen, elle tutulan ne var? Tarihinde görülmemiş bir borç ne için yapıldı?’ diye soruldu. Bu bizim değil Sayın Özlü’nün basına yaptığı açıklamalardan.” diye konuştu.

“DURSUN AY ‘DİYET’ GİBİ GÖRÜLÜYOR”

“Bunun bir dezavantaj olarak sunulmasıyla beraber Fahri Çakır’ın bunu istemesinin altında bir sebep daha var” diyen Ünsal, “Yine kulislerden edindiğimizden bilgilere göre Dursun Ay ‘diyet’ gibi görülüyor. Bu neyin diyeti? Sayın Çakır, Mustafa Keskin’in il başkanı olacağı dönemde bir irade koymuştu ve olması için arkasında durdu. Bunun üzerine Keskin’den bir gol yedi. Dursun Ay, İl Genel Meclis Başkanlığı için yüzde yüz beklenirken bir anda Çiğdem Hanım seçilmişti. ‘Bu sefer bu diyetini ödeyecek’ diye de bir temayül var. Bu nasıl olur bilmeyiz. Ama siyaset denge işidir. Herkesin gönlünü alabildiğini kadar alma işi” cümlelerini kullandı.

“HASAN AKTÜRK’ÜN DE İSMİ GEÇİYOR”

İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Aktürk isminin de aday olarak konuşulduğunu açıklayan Ünsal, “Merkezden bir isim olması ve Mustafa Keskin’in de merkezden gelen bir isim olması hasebiyle Keskin tarafından isminin dillendirildiği söyleniyor. Adamı bir dünya işi var. Bu iş gönül işi ve biraz da zaman işi. İl Genel Meclisi Başkanlığı siyasi de bir nokta. Bu noktada tecrübesi olan, bu işi taşıyabilecek makul ve mantıklı değerlere riayet edecek bir ismin olması lazım” dedi.

“AKÇAKOCALI BİR İSİMDE OLABİLİR”

Akçakocalı bir İGM Meclis Başkanı seçilme ihtimalinin de dile getirildiğini açıklayan Ünsal,  “Konuşulan bir konu da var. Cumayeri’nden 3 adet AK Partili yönetime girdi. Akçakoca’dan hiçbir isim yönetime alınmadı. Bu dönemde Akçakoca’dan bir İl Genel Meclisi Başkanı olsun ve denge olsun diye bir yaklaşım var. Hem belediye hem de milletvekili Ümit Yılmaz Akçakocalı. Bunlara denge olarak bu yaklaşım var. Akçakoca’daki ‘Biz üvey evlat muamelesi görüyoruz’ antipatisinin kırılması için bir temayül var. Bugün AK Parti Düzce İl Başkanlığı’ndan konuşulan konu bu” dedi.

“AK PARTİ TEŞKİLATI NABIZ YOKLUYOR”

Ünsal AK Parti Düzce Teşkilatı’nın İl Genel Meclisi Başkanlığı için adayın belirlenmesi için bir çalışma içinde olduğunu belirterek, “İlçe başkanlarından, yönetimden, meclis üyelerinden görüş alınıyor. Aslında burada isim bellidir de ipe un sermek için, herkesin nabzını yoklamak için böyle bir temayül de olabilir. Ama gerçekten de insanların beklediği bir sonuç da çıkabilir” dedi.

“AYŞE KEŞİR KARIŞMIYOR, İZLİYOR”

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tensipleriyle AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanlığı görevine seçilen Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ile ilgiliyse, “Yine edindiğimiz bilgilere göre Ayşe Keşir Hanım, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı olduktan sonra Düzce meselelerine çok karışmamakla birlikte beraber sadece izliyor. Fahri Çakır’ın da duruşu ve ne yapmak istediği de belli. ‘Dursun Ay olmazsa dünyanın da sonu olmaz’ noktasında durabilecek bir siyasetçi.” ifadelerini kullandı.

“İGM BAŞKANININ SİYASİ TECRÜBESİ OLMALI”

İGM Başkanlığı için gösterilecek adayın belli bir seviyede olması gerektiğinin altını çizen Ünsal sözlerine şöyle devam etti:

“Burada kim olursa olsun önemli olan şu: İl Genel Meclisi başkanı Düzce’de seçilmiş iradenin bürokraside denetleyen ve yöneten mekanizması. Buraya layık görülecek insanın da misyonu, vizyonu ve siyasette bir alt yapısı olmalı. Hem de partide bir siyaset tecrübesi olmalı. Aynı zamanda da bir diploması olması lazım. Orada mühendislerle ve bürokrasiyle bilgi paylaşacak ve bilgi alacak kişinin lise veya 2 yıllık ön lisans mezunu olması iş değil.

“DÜZCE’YE YAKIŞAN BİR İSİM OLSUN”

İnşallah nisan ayının ilk haftasında seçilecek olan İl Genel Meclisi Başkanı Düzce’ye yakışan, Düzce’nin meselelerini bilen, neyi isteyip istemediğini bilen, siyasi dengelere ve yarınki hesaplara da uygun bir isim olur”

HABER: Mehmet GÜNESEN