24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Seçimlerinin kesin sonuçlarının açıklanmasının ardından kurulacak yeni hükümete ilişkin takvim de belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Temmuz Pazartesi günü saat 16.00'da Meclis'te yemin edecek. Yemin töreni sonrasında da aynı gün Beştepe’de saat 18.00’de Yeni Hükümet Sistemi’ne geçiş töreni yapılacak. Ardından akşam yemeği verilecek ve sonrasında yeni kabine açıklanacak.

Bakanlık görevine kesin gözüyle bakılıyor
Erdoğan’ın yeni dönemde 21’den 16'ya düşen bakanlıklar için yoluna kimlerle devam edeceği merak ediliyor. Açıklanacak yeni kabinede Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün de yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Hem ülkeye hem de Düzce’ye önemli katkılar sağlayan Bakan Özlü’nün çeşitli bakanlık görevlerinde isimi geçiyor.

Hem tecrübeli hem projeleri konuşuldu
Yeni sistemde milletvekili olmayan isimlere bakanlık görevinin verileceği bilinirken Bakan Özlü’nün milletvekili olmayan isimler arasında olması yeni kabinedeki yerini sağlamlaştırdığı şeklinde yorumlanıyor. Ayrıca bakanlık görevine gelecek isimlerin tecrübelerinin de göz önünde bulundurularak oluşturulacak yeni kabinede Bakan Özlü’nün şansının yüksek olduğunu seçim döneminde de sık sık projelerine yer verildiği seçim kampanyaları da yerini koruyacağına işaret ediyor.

Bakan Özlü’nün yanı sıra bakanlık görevine diğer isimlerde merak edilirken oluşacak yeni kabinede Düzce eski Valisi şimdi ise İstanbul Valisi Vasip Şahin’in isminin de İç İşleri Bakanlığı görevinde adının geçtiği konuşulan konular arasında yer alıyor.
 

Haber: M.AYDIN