2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında lisans ve ön lisans programlarını kazanarak Düzce Üniversitesini tercih eden öğrenciler bir yandan kayıt işlemlerine devam ederken bir yandan da barınma problemlerini çözmeye çalışıyor..Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, özel yurtların barınma ihtiyacını gidermeye yönelik çabalarının sürmüş olmasına rağmen, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK)'nun kapasitesinin yeterli olmadığının görüldüğünü belirtmeden edemedi..

Üniversiteye kayıt için Düzce'yi tercih eden öğrencilere ve ögrenci ailelerine"problem yaşayıp yaşamadıklarını" sorduk.Öğrencilerden bir çoğu Düzce'yi tercih etme gerekçeleri olarak İstanbul'a yakın olmasının yanında Düzce'nin yeşili bol tabiat güzelliğinin etken olduğunu belirttiler. Düzce'nin yeni öğrencilerine "ilk intibalarını" sorduk. Kayıt için anne ve babasıyla  Düzce Üniversitesine gelen Ayşegül Özen'e "Düzce'yi ve Üniversiteyi sorduk: Çocunu kayıt için koşuşturan Habip Veli adlı öğrenci velisine de "ne gibi problem yaşadığını sorduk.

Ailelerin en büyük derdinin "barınma konusu" olduğu gözlenirken, Kredi Yurtlar Kurumu'nun barınma konusunun çözümlenmesi konusunda Düzce'de yeterli çabayı sergilemesi isteniyor.