Düzce İl Genel Meclisi'nde yeni satış talepleri… İl Özel İdare gelirlerini arttırmak, köylerdeki altyapı ve yol hizmetlerine kaynak bulma arayışı gerekçe gösterilerek mülkleri satma yolunu seçen İl Genel Meclisi, aldıkları satış kararlarına yapılan tepkilere kulak asmadan kıymetli arsa ve binaları satışa çıkarmaya devam ediyor.

Şerefiye Mahallesi’ndeki özel idare binasının satışına Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan onay çıkmasının ardından yeni talepler bugün meclise geldi.

Özel idare mülkiyetinde olan önemli noktaları elden çıkarmaya devam eden İl Genel Meclisi tarafından Kültür Mahallesi Tekiner Sokak’ta üzerinde 4 adet lojmanın bulunduğu 3260.00 m2 alanın satılması talep edildi. Satış talebi plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Yine meclise Cahit Aydın, Ömer Kembil ve Fatih Turan imzalı önergede İl Özel İdaresi ait Kalıcı Konutlarda Demetler Mahallesi 7. Sokakta bulunan lojman, merkez Şıralık-Şösealtı mevkiindeki bulunan A ve B blok lojmanları ile Kültür Mahallesi Çevre Sokak’ta bulunan lojmanın satışını yapılmasını talep edildi. Talep Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

Öte yandan bir çok il mülklerini elde tutma ve arttırma yoluna giderken Düzce İl Özel İdaresi'nde art arda gündeme gelen satışlar, şaşkınlık yaratıyor. Komşu il Bolu'da yıllık 3 milyon TL'yi bulan kira gelirleri Düzce'de 1 milyon TL'yi bile bulmuyor. Bu da aynı nüfusa sahip iki ildeki gayrimenkullerin durumunu gözler önüne seriyor. 30 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından İl Genel Meclisi'nde gündeme gelen satış taleplerine gerekçe olarak köylere hizmet götürme gösterilmesi ise “Bütçe yetersiz mi?” sorusunu gündeme getiriyor.

 

 

 

 

Haber;S.Kaşkır