Düzce Belediyesi tarafından hayata geçirilen Küçüksu Parkı ve Nikah Salonu, 65 Yaş Üzeri Yaşam Merkezi ile Aşevi’nin resmi açılış tarihi 24 Ağustos Çarşamba (yarın) olarak belirlendi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in halasının vefatı üzerine cenaze nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen Küçüksu Parkı ve Nikah Salonu, 65 Yaş Üzeri Yaşam Merkezi ile Aşevinin resmi açılış tarihi 24 Ağustos olarak belirlendi. Tüm hazırlıkların tamamlanması ile birlikte açılışlar yarın yapılacak. Düzce Belediyesi tarafından açılışlar için düzenlenecek törene tüm vatandaşlar davet edildi.

Öte yandan açılışlar kapsamında İstanbul Caddesi üzerinde bulunan eski belediye binasındaki mülkiyeti belediyeye ait olan ofislerde Aşevi, EVSAD Rehberlik Hizmetleri ve 60 yaş ve üstü kişiler için Yaşam Merkezi olmak üzere üç sosyal merkez açılacak.

"HOŞÇA VAKİT GEÇİRMELERİ İÇİN HER TÜRLÜ DONANIMI SAĞLADIK"

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, sosyal merkezler için daha önce şu açıklamayı yapmıştı: “Düzce Belediyesi olarak olgun yaştaki vatandaşlarımızı 'Beyefendiler' olarak adlandırıyoruz. Ömürlerinin ikinci baharındaki günlerini nezih bir mekanda geçirmelerini sağlamak için hazırladığımız lokali de 'Kıraathane' olarak tanımlayıp; projemizi Beyefendiler Kıraathanesi olarak isimlendiriyoruz. 60 yaş ve üstü kişilerin yararlanacağı 112 metrekarelik alanda, çay ocağı, kütüphane, internet başta olmak üzere olgun insanlarımızın hoşça vakit geçirmelerini sağlayacak her türlü donanımı sağladık. İkinci bahar dinlenme lokalinde olgun beyefendi vatandaşlarımız, bir yandan çaylarını yudumlarken bir yandan da birbirleriyle hasbihal edebilecek, lokalde dama ve satranç gibi oyunlar da oynayabilecek. Yine Düzce Belediyesi olarak her gün 500`ü aşkın ihtiyaç sahibi ve evinde yemek pişiremeyecek derecede düşkün olan kişiler için aşevinde pişirilen sıcak yemekler hazırlanacak. 12 ay süreli olarak faaliyet gösterecek olan Aşevinde sabah ve öğle olmak üzere iki öğün yemek verilecek. Üçüncü sosyal merkezimiz ise kısa adı EVSAD olan Evde Sağlık ve Sosyal Hizmet Derneği Düzce Şubesi olarak çalışacak ve Rehberlik hizmeti verecek.”

Haber: C. ÜSTÜNER