ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi’nin açılış Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır da katıldı.

Teknolojik bağımsızlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, dünyada artık bağımsızlığın ölçüleri olan toprak, bayrak, millî para gibi kriterlere yenilerinin eklendiği bir döneme girildiğini vurgulayarak, bunların başında da teknolojik bağımsızlığın geldiğini kaydetti. Erdoğan, "Veri üretiminden güvenliğine, savunma, sağlık, eğitim, bilişim teknolojilerinden yapay zekâya kadar her alanda kendi ayaklarımızın üzerinde durmak mecburiyetindeyiz. Şayet biz bunu beceremezsek zorunlu olarak ipin ucu başka birilerinin eline geçecektir. Nasıl topraklarımıza hükmetmeden bağımsız olamazsak teknolojiye hâkim olmadan da bağımsızlığımızı sürdüremeyiz. Üstelik bizim, kendimizle birlikte, kalbini ve umudunu bize yöneltmiş tüm dostlarımıza, kardeşlerimize karşı da sorumluluklarımız var. Teknolojik bağımsızlığımız, işte bu sebeple de çok önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

"Ülkemizi uçururuz"

Erdoğan, şöyle devam etti: "Türkiye’yi hep birlikte hedeflerine ulaştıracağız. Bu sadece benimle olacak bir iş değil. Ben siyaset olarak, ülkemin başındaki bir yönetici olarak varım. Sizler ise ilim ve irfanın temsilcileri olarak varsınız. Eğer bizler bütünleşirsek o zaman gerçekten milliyetperver, vatansever bir nesil yetiştirir ve ülkemizi uçururuz."

Konuşmaların ardından ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi’nin açılış kurdelesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilgili bakanlar ve AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır'ın aralarında bulunduğu heyetle ile birlikte kesildi.

Haber: C.ÜSTÜNER