Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Kurulu ve Meclis Başkanlığı Seçimleri bu sabah Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

SEÇİMLERDE ‘MUTLU’ DETAYI

Sandık başına giden 33 meclis üyesinden 21’i Erdoğan Bıyık, 20’si ise Tanju Acar’dan yana oy kullandı. Meclis başkanlığı seçimi sırasında itiraz yüzünden mahkemeden olur bekleyen Hasan Mutlu oy kullanamayınca 32 meclis üyesi sandık başına gitti. Böylelikle sonuç 20’ye 12 olarak Tanju Acar’ın galibiyeti ile sonuçlandı. Seçim süreci devam ederken Mutlu’ya mahkemeden ‘Oy kullanabilir’ yetkisi gelmesi ile meclis üyelerini tamamı yani 33’ü oy kullandı. Bunun sonucunda ise Bıyık 21’e 12 seçimi kazandı.

Büyük oy farkıyla Bıyık yönetim kurulu başkanı, Acar ise meclis başkanı seçildi.

Düzce iş dünyasında büyük memnuniyetle karşılanan seçim sonuçlarının ardından kameraların karşısına geçen Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık ve Meclis Başkanı Tanju Acar, hizmet odaklı yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Düzce TSO Başkanı Bıyık, seçim sonrası ilk açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

BIYIK: VALİMİZ VE ÜYELERİMİZLE DÜZCE’NİN SANAYİSİNİ ÖNE GEÇİRECEĞİZ

“Yaklaşık 1.5-2 aydan beri Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri için çalışıyoruz. 33 meclis üyesiyle bu seçimi kazandık. Düzce’nin her organına destek olmak için özellikle TSO için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Düzce’mizin iş dünyasına hayırlı, uğurlu olsun diyoruz. Bu anlamda da sayın valimizle ve Düzce’deki tüm iş mensubu üyelerimizle birlikte Düzce’nin sanayisini öne geçireceğiz. Düzce’nin iş dünyası kazanmıştır. Tüm arkadaşlarıma desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.”

ACAR: DÜZCE TSO’DA CİDDİ BİR DEĞİŞİM OLDU

Ardından söz alan Düzce TSO Meclis Başkanı Tanju Acar ise şöyle konuştu:

“Demokratik bir seçim oldu. Ama en çok mutlu olduğumuz şey ciddi bir değişim olmasıdır. Yaklaşık 8 grup tamamen değişti. Biz eskiye dönük yapılan şeyler için teşekkür ediyoruz. Elimizden geleni yapacağız. Biraz daha yaş seviyesini aşağıya düşürmek istiyoruz. Seçilen meclis üyesinin en genç üyeden olmasını istiyorum. Genç kardeşlerimizin önünü açmamız lazım. Arkamızdan gelenler çok sağlam geliyor.”

ACAR’DAN YEŞİL SANAYİ VURGUSU

Acar, Öncü Haber’e yaptığı değerlendirmede ise şunları kaydetti: “Kesinlikle başlı başına yıllardır yapılmasını istediğimiz değişim başladı. Şöyle ki 11 grup var zaten. 11 gruptan 9 grup değişti zaten. Bu değişimden gelen arkadaşların tamamı genç arkadaşlarımız. Bu dönemde onlara yol göstermeme fikir vermeme gerek yok zaten. Meclis başkanlığında kesinlikle ortak akıl kazandı. Biz odayı 33 kişi yöneteceğiz çünkü sayı arttı. Ortak çalışmalarımız olacak. Biz meclis üyelerini oluştururken her birimden üyelerin olmasına dikkat ettik. Düzce artık sanayiyle doldu diye düşünüyorum. Zaten küçük çanak gibi bir yer. Kirli sanayi zaten Düzce’nin baş belası. Yeşil OSB inşallah burada başarılı olacaktır diye düşünüyorum.”

İLK TEBRİK BAŞKAN ÖZLÜ’DEN

Öte yandan Düzce TSO Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlığı Seçimleri’nin sonucunu ilk tebrik eden protokol üyesi Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü oldu. Meclis üyelerinin çoğunluğunun desteğini alarak Düzce TSO’yu yönetme yetkisi alan Erdoğan Bıyık’ı kutlayan Başkan Özlü, mesajında şu ifadeye yer verdi: “Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na seçilen Erdoğan Bıyık beyi tebrik ediyorum.”