Yaşanılan depremlerin ardından vatandaşların kalması için yapılan Yenikent, yapıldıktan sonra sahipsiz kalınca geçen yıllarla birlikte kentin çehresi de değişiyor. Çalışmaların yapılmadığı kentte işmerkezlerinden park ve bahçelere, spor alanlarından çöplere kadar bir çok sorun bulunuyor. Seçimlerin gelmesiyle birlikte bu sorunlarda seçimlerden sonra çözülmeyi bekliyor.

Kalıcı İşyerleri gidici durumda.

İstihdam sağlamak ve Yenikent sakinlerinin işyeri açması için yapılan Kalıcı İşmerkezleri talep ve hizmet görmeyince harabeyi andırıyor. İşmerkezlerinin duvarlarında şimdiden çatlaklar oluşurken dükkanların büyük bir bölümünün boş durması da yaşanan durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor. İşmerkezlerinin içleri de kanalizasyon sularının birikmesi nedeniyle kötü bir manzara oluşturuyor.

Çöpler çöp kutusu değil yerlerde.

Bazı bölgelerde yol kenarlarına çöp kutuları konulurken bakımsızlık nedeniyle asılan çöp kutuları yerlerde geziyor. Çöpler ise toplanmayınca ortaya görüntü kirliliği çıkıyor. Bu durum da yaşanılan sorunların bir göstergesi olurken Yenikent'in çöp konusunda sıkıntı yaşadığını da ortaya çıkıyor.

Basket sahalarında her şey mevcut

Yenikent'te oturan vatandaşların spor yapmaları için bazı bölgelerde yapılan basketbol sahaları ise bakımsızlıktan çürümeye yüz tuttu. Sahaların kenarlarındaki teller ise ya kesilmiş ya da koparılmış durumda. Basket potaları ise yerlerinde durmuyor. Sahaların içleri ise içler acısı

Park ve bahçeler ise içler acısı

Özellikle yaz aylarında vatandaşların zaman geçirmeleri için yapılan park ve bahçelerin durumu da içler acısı. Parklara yapılan çardaklar bakımsızlıktan ve biriken çöplerden dolayı oturulamayacak hale gelirken yapılan süs havuzları da çöp havuzu görünümüne bürünmüş durumda. Bu sorunda çözülmeyi bekliyor.

Sorunlar yeni Başkanı bekliyor.

Yenikent'in bunlar dışında çözülmeyi bekleyen başka sorunları da bulunuyor. Çevre düzeni, yeşil alan, altyapı sorunları, yol sorunları ise çözülmeyi bekleyen diğer sorunlar arasında. Bu sorunlar çözülmek için 29 Mart yerel seçimlerinden sonra göreve gelecek Başkanı bekliyor. Başkan adayları ise gezilerinde Yenikent'in sorunlarını çözeceklerine dair söz veriyor.