“Burasının yapılması için insanların ölmesi mi gerekiyor?”

İki gündür etkili olan sağanak yağış Düzce Merkez gibi Yenikent'i de olumsuz etkiledi. Özellikle 13. Bölge 124 ve 125. Ada sakinleri sabah saatlerinde büyük bir gürültüyle uykularından uyanırken vatandaşlar, tepkilerini de dile getirdi. Yaklaşık 6 ay önce izolasyon çalışmaları başlatılan ve çalışmaların ardından üzerleri kapatılmayan alanlardaki elektrik ve doğal gaz kabloları yağmurla birlikte gün yüzüne çıkınca kısa devre yapan elektrik kablosu büyük bir gürültüyle kapladı ve apartmanları ateş sardı. Bu durum karşısında şok yaşayan vatandaşlar ise “Bu duruma daha ne kadar katlanmamız gerekiyor. Aylardır aynı sorunlar karşılaşıyoruz. Yağmurla birlikte ciddi tehlikeler atlatıyoruz. Bu alanın yapılması için insanların ölmesi mi gerekiyor? Yeter artık sesimizi duysunlar. SEDAŞ ekipleri gelip geçici bir çözümle burayı onarıyor ama iki gün sonra yine aynı sorunları yaşıyoruz. Bu sabahta büyük bir gürültüyle yataklarımızdan kalktık. O şokla çocuklarımızı camlardan dışarıya atmayı bile düşündük. Önümüz kış ve kış aylarına da bu gidişle bu şekilde gireceğiz. Elektrik yok, doğalgaz yok, telefon yok. Önümüz Ramazan Bayramı lütfen sesimizi duyup bize yardım etsinler.” şeklinde konuştu.

“Onlar yüzünden bu sorunları yaşıyoruz.”

Bazı vatandaşlarda çalışmaları yapan Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'ne tepki göstererek “ Onlar yüzünden bu sorunları yaşıyoruz. Ne yapalım yani burada insan mı öldürelim buradaki çalışmaların bitirilmesi için. Ailelerimiz perişan durumda. Bu sorunu ya çözsünler ya da çözsünler. Buralarda insan yaşıyor.” ifadelerini kullandı.

“Burada ölüm tehlikesiyle yüz yüze yaşıyoruz.”

125. Ada sakinleri de yaşanan durum nedeniyle çocuklarını dışarıya çıkartamadıklarını belirterek “Çocuklarımız izolasyon yapılan alanlara çıkıp oyun oynuyorlar. Görüyorsunuz kablolar açıkta. Burada ölüm tehlikesiyle yüz yüze yaşıyoruz. Bu rezilliğe daha ne kadar katlanacağız. Bizim gibi bir çok bölge de de aynı sorunlar yaşanıyor. Yeter artık sesimizi duysunlar.” dedi.

"Buraya artık kalıcı çözüm getirin."

Vatandaşlar onarım yapmaya gelen SEDAŞ yetkilileriyle de konuşarak sorunlarını anlatırken “ Biliyoruz sizde işinizi yapıyorsunuz. Tamam ama biz aynı sorunları devamlı yaşıyoruz. Buraya artık kalıcı çözüm getirin. Burası yapılıyor, iki gün sonra başka bir yerde sorun yaşanıyor.” diyerek tepkilerini dile getirdi.