Yenikent bağlantı yolunda bu akşam iki saat içinde Metek Köyü mevkide iki ayrı kaza meydana geldi. Saat 19:00’da Yeni Kent istikametine seyir halinde olan Hakan Akbaşoğlu idaresindeki motosiklet aynı istikamete seyir eden İhsan Bayraktutar idaresindeki 81 BC 088 plakalı özel otomobile arkadan çarptı. Çarpışma sonucu motosiklet sürücüsü yaralandı. Yaralıya ilk müdahaleyi yoldan geçmekte olan Doktor Seyit Çoban yaptı. Ardından olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibi yaralıyı Düzce Devlet Hastanesine kaldırdı. Olay yerindeki sürücüler tarafından kazanın bağlantı yolundaki yol yapım çalışmaları nedeniyle meydana geldiği iddia edilirken, yol yapım çalışmalarıyla ilgili olarak da hiçbir trafik işaret yada işaretçilerinin olmadığı gözlerden kaçmadı.

Aynı mevkide bu kez saat 21:00’de meydana gelen kazada şans eseri ölü yada yaralı olmadı. Yenikent istikametine gitmekte olan A.A. idaresindeki 41 LY 509 plakalı özel otomobil yol yapım çalışmalarının bulunduğu mevkide sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla atarak orta refüjde bulunan aydınlatma direğine çarparak durabildi. Sürücü A.A. yol yapım çalışmaları ile alakalı hiçbir uyarı levhası görmediğini bu nedenle seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söyledi.

Yolda meydana gelen kazalar sonrası araçların olay yerinden kaldırılmasının ardından itfaiye ekipleri her iki yönde temizleme çalışması yaptı. Bu esnada yine aynı mevkide bazı araçların da lastiklerinin patladığı görüldü.

Bağlantı yolunda uyarı levhalarının olmaması nedeniyle sürücüler sık sık tepkilerini dile getiriyordu. Son olarak bu akşam meydana gelen kazaların hemen ardından yetkililer tarafından her iki yöne de uyarı levhalarının konulması ise dikkat çekti. Uyarı levhalarını gören bazı sürücüler bu uygulama için geç kalındığını, daha önce konulmuş olsaydı kazaların meydana gelmeyeceğini ifade ettiler.