İki gündür aralıklarla etkili olan yağmur, Yenikent e13’üncü bölge 125’inci adada bulunan FBS evlerinde izolasyon çalışmaları toprak kaymasına neden oldu. 

 

Dün akşam 21.45 sıralarında meydana gelen olay sırasında  toprak ile birlikte beton bir bloğun da yuvarlanarak apartmana çarpmasıyla  büyük bir gürültü meydana geldi. yaşanan sarsıntıyı deprem zanneden apartman sakinleri korkulu bir gece yaşadılar. Bazı apartman sakinleri ise geceyi dışarıda geçirdiler.

 

Evlerinden korkuyla çıkan ve apartmanın önünde toplanan vatandaşlar çökmenin izolasyon çalışması nedeniyle yapılan kazı nedeniyle gerçekleştiğini anlayınca da sakinleşmediler. Kazıyı yürüten işyeri sorumlusu, vatandaşlara çökmenin nedeninin iki gündür devam eden yağmur olduğunu anlatmaya çalıştı.

 

 

 Herhangi bir tehlikeli durum ile ilgili olarak itfaiye, Doğalgaz ve su ekipleri olay mahalline sevk edilirken,  binanın yıkılmasından korkan vatandaşlar içeri girmek istemediler. Toprak kayması nedeniyle su binaya su doğalgaz ve elektrik verilemedi.

 

 Olay Yerine gelen Sivil Savunma İl Müdürü İzzettin Seçkin, binanın üst kısmındaki istinat duvarının binayı koruduğunu, herhangi bir tehlikeli durum olmadığını söyleyerek vatandaşları ikna etmeye çalıştıysa da vatandaşlar binaların içine girmemekte direndiler.

 

Meydana gelen arızalar gündüz saatlerinde yapılan çalışmalar ile giderilirken, vatandaşların da tehlike olmadığını anlayarak evlerine girdiği gözlendi.