Kamu İhale Kurumu Başkanı Hasan Gül, İhale Kanunu’nda değişiklik öngören tasarının yasalaşması ile ihale ilanlarının yerel basında yayınlanmasının önünün kesileceği endişelerinin yersiz olduğunu belirtti. Gül, ihale ilanlarının yerel basında yayınlanmaya devam edileceğini, bu konuda bir değişikliğin söz konusu olmadığını bildirdi.

 

Kamu İhale Kurumu Başkanı Gül, Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile ilgili yerel basın ve basın meslek örgütleri tarafından dile getirilen eleştiri ve endişelere ilişkin bir açıklama yaptı.

 

Tasarının yasalaşması ile ihale ilanlarının yerel basında yayınlanmasının önünün kesileceği endişelerinin yersiz olduğunu ifade eden Gül, kanun değişikliği ile ihale ilan sürelerinde ve kurallarında yeni düzenlemeler yapıldığını belirtti. Yerel basında yer alacak ihale ilanlarına ilişkin herhangi bir kısıtlama ve engel getirilmediğinin altını çizen Gül, ihale ilanları mevcut durumda olduğu gibi yerel basında yayımlanmaya devam edecek ve bu konuda herhangi bir değişiklik söz konusu değil dedi.

 

 

 Hatırlanacağı üzere, TBMM’de ele alınan Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısına yönelik Düzce Basın Birliği Başkanı Tuncay Türkgülü de bir basın açıklaması yapmıştı.

Açıklamasında, Yerel gazetelerin bölgesindeki toplumsal, ekonomik ve sosyal gelişmeleri bölge halkına aktardığını dile getiren Türkgülü, bölge sorunlarının ülkeye duyurulması açısından da bu yayın organlarının önemine işaret etmiş. İlimiz milletvekillerinin konuya hassasiyetle bakarak çözüm üretmesini beklediklerini de ifade ederek, ilimizde bulunan tüm yerel gazetelerin bir günlüğüne sayfalarını karartarak tasarıya karşı tavır almasını önermişti.