Cumhurbaşkanı Erdoğan, kademeli normalleşme çerçevesinde bugün uygulamaya geçen "yerinde karar" döneminin ilk Kabine toplantısına başkanlık ediyor.

BAKAN KOCA SUNUM YAPACAK

Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak toplantıda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen haftaki Bilim Kurulu'nda tartışılarak karara bağlanan tavsiyeleri konusunda kabineye bir sunum yapacak. Koca, il il vaka ve vefat sayılarındaki son durumu, mutasyonlu virüsn ülke genelindeki yayılımı ve alınabilecek tedbirleri ve esnetme önerilerini anlatacak.

TÜM KISITLAMALAR YENİDEN ELE ALINACAK

Toplantıda yapılan değerlendirmeler ışığında risk durumunun düşük olduğu illerde daha önce bugün başlanacağı açıklanan ancak son dakika kararı ile ertelenen yüz yüze eğitime geçiş ile ilgili karar alınacak.  

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarının esnetilmesi, hafta içi 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar için uygulanan kısıtlamanın normalleşme çerçevesinde kademeli kaldırılmasına yönelik yeni kararlar alınması bekleniyor.

Öte yandan 2020 mart ayından bu yana salgın tedbirleri nedeniyle ekonomik açıdan zor günler geçiren esnaf da bugünkü toplantıdan çıkacak olan olası açılma kararını merakla bekliyor.

Toplantıda risk durumu düşük olan illerden başlamak üzere lokanta, kafe, restoran ve kıraathanelerin yeniden açılması, halı sahaların da yeniden işler duruma getirilmesiyle ilgili kararlar alınacağı öngörülüyor.