Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yerli otomobil için tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile süreci Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte koordineli bir şekilde yürüten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 5 şirketin yönetim kurulu başkanları katıldı.



Erdoğan, yerli otomobili üretecek konsorsiyumda yer alan şirketleri resmen açıkladı. Ortak Girişim Grubunda; Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding yer alacak. Erdoğan ortak girişim grubunda yer alan bu beş şirketi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törende tek tek tanıttı.

"İlk otomobili ben alacağım"
Projenin takibi ve sıkıntıların bertaraf edilmesi için cumhurbaşkanlığından bir ekibi görevlendireceğini ifade eden Erdoğan, “Artık zaman kaybına tahammülümüz bulunmuyor. Madem ki bu babayiğit arkadaşlarımız ellerini taşın altına soktular, bize de onlara gereken her yerde destek vermek düşer. Şimdiden açıklıyorum, piyasaya süreceğiniz ilk otomobilin bedelini ödemek şartıyla taliplisi de benim.” dedi.



Üretim tarihi
İmzaları atılan yerli otomobilin en geç 2019 yılında prototipi tamamlanacak, 2021 yılında da ticari pazarlaması başlayacak.