AK Parti Düzce Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları’nın belediye çatısında etik olmayan şekilde çalıştığını iddia eden MHP’li Belediye Meclis Üyesi Hakan Çetin, konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Medya Başkanı Işın Geçgel ve Belediye Başkanı İsmail Bayram’ın açıklamalarını yetersiz buldu.
Basının karşısına geçen Çetin, “AK Parti İl Başkanlığı ancak iki hafta sonra açıklama yapabildi ki yapılan açıklama son derece yetersizdir ve soru işaretlerini ortadan kaldıramamıştır. Konu kişiseleştirilmeye çalışılarak şahsıma yönelik bir saldırıya dönüştürülmüştür. Yapılan yanlıştan dönmek ve çözüm bulmak yerine şahsıma saldırıya geçilerek siyasi etik kuralları çiğnenmiştir.” dedi.
Çetin, kamuoyunun aydınlatılması açısından Ak Parti Düzce Teşkilatı'na bir dizi soru sıraladı.

 

-Gençlik Kolları Başkanının 17 Ağustos 2012 tarihinde işten ayrıldığı bildirilmiştir. İddialar mesnetsizse neden işten ayrılmıştır. Düzgün çalıştığı söylenen bir kişinin işten ayrılması için il başkanının bir telkini olmuş mudur? Gönderilen mailden 2 ay sonra işte çıkarılması bir tesadüf müdür? Genel Merkezin bu yönde bir talimatı olmuş mudur?

 

-AK Parti'nin basın açıklamasında benzer şekilde diğer partilere mensup birçok kişinin de halen çalıştığı iddia edilmektedir. Bu kişiler kimlerdir? Diğer siyasi partilere de belediye ya da bir kurum bünyesinde halen çalışmakta olan Gençlik Kolları ya da Kadın kolları Başkanlarının olup olmadığını soruyorum.

 

-AK Parti kadın kolları ve gençlik kolları başkanları 12 Haziran öncesinde olağanüstü özveriyle çalışmışlardır. Bu dönemde çalıştıkları kurumlardan ne şekilde 2011 Nisan, mayıs, haziran aylarını kapsayacak şekilde bu kadar uzun süreli izin alabilmişlerdir. Bu sürede maaş ve sigortaları yatırılmış mıdır?

 

-İl kadın kolları başkanı belediye bünyesinde toplumsal gelişim merkezi bünyesinde çalışmaları esnasında, yardım almak isteyen vatandaşlara belediye personeli mi yoksa AK Parti kadın kolları başkanı olduğu duygusunu mu vermiştir. İl kadın kolları başkanı belediye bünyesinde çalışmaya başladığında kadın kolları başkanı mıydı?

 

-Belediyenin başka bir biriminde değil de TOGEM'de çalışmasında özel amaç var mıdır? Bir partinin kadın kolları başkanı olarak belediyenin yardım yapan biriminde çalışması etik midir?

 

-AK Parti genel merkez sitesinde AK Parti gençlik kolları ve kadın kolları başkanının işleri, AK Parti il başkanlığı basın açıklamasında birbirinden çok farklıdır. Hangisi doğrudur.

 

-AK Parti İl Başkanının, yaşanan tartışmalar sonrasında gençlik kolları başkanının işten ayrılmasını sağladığı halde, belediye bünyesinde çalışan kadın kolları başkanı ile ilgili herhangi bir işlem yapmamasındaki amaç nedir? Bu durumun belediye başkanını zor duruma düşüreceğinin farkında değil midir? Bu hareketi gelecek yerel seçimler için stratejik bir hareket midir?"

 

Haber; S. KAŞKIR