Yenilenmesi düşünülen Düzce Yetiştirme Yurdu AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'nun girişimleriyle yeniden yapılacak.Bina için yapılacak olan tespitlerin ardından gereken ödenek miktarı tespit edilerek, bu miktarda ödeneğin alınacağı öğrenildi.

AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'nun girişimleri ile, eski yetiştirme yurdu binasının yıkılarak yerine yeni bina yapılması için gerekli olan ödenek çıktı. Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile görüşen Kaşıkoğlu, Kavaf'ında desteği ile ödenek çıkarılmasını sağladı.

Aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, geçtiğimiz ay ani bir ziyaretle yetiştirme yurdunda incelemelerde bulunmuş, incelemeler sonucunda yurt binasının artık çocukların barınmasına imkan vermeyen bir duruma geldiğini söylemişti. Bu gelişmenin ardından girişimlerine devam eden Kaşıkoğlu, daha önce yaptığı açıklamalarda , mevcut yurt binasının yıkılacağını ve yeni bir bina yapılacağını söylemiş ve çocukların inşaat süresince belediye ve valiliğin belirlediği yerde kalacağını belirtmişti.