Doğanlı Köyü’nde yaşayan vatandaşlar D-100 karayolunun yanındaki yan yolun bozukluğundan isyan etti. Servis araçlarının sıklıkla kullandığı yolda çok fazla toz oluştuğunu belirten köylüler, yıllardır bu yolun böyle olduğunu belirtti. Yetkililerinden bir  çözüm isteyen vatandaşlar, yolu sandalye ve banklar ile kapattı.



“Yıllardır bu sorunu çekiyoruz”

Doğanlı Köyü sakinlerinden Mustafa Taşan yan yolun bozuk olması sebebiyle her gün toz yuttuklarını belirterek şöyle konuştu: Bu böyle olmaz. Her gün 10 kilo toz yutuyoruz. Fabrikaların servis araçları ve şahsi araçları her gün buradan geçiyor. Bu yan yolun yapılmasını yetkililerden bir an önce istiyoruz. Burada yaşayanlarda insan. Gelsin yetkililer biraz şurada dursunlar anlasınlar bizim ne çektiğimizi. Gelsinler kendileri görsünler. Bu olacak iş değil. Yetkililere kaç defa gittik ama ilgilenen olmadı. Bizim bu dertlerimizle uğraşan hiç kimse yok. Bir tane yetkili gelmedi. Bir tane yetkili gelip bizimle ilgilenmedi yazık günahtır. Yıllardır bu sorunu çekiyoruz.




“Yetkililerden bu yolu çözmelerini istiyoruz”

Evlerinde toz duman içerisinde kaldığını söyleyen vatandaş şunları söyledi:  Bütün her yere başvurduk bu yolun yapılması için. Fakat gelip bakan bile olmadı. Bakıyorum dağlara bayırlara yol yapılıyor buraya neden yapılmıyor. Bize karayollarına gidin diyorlar. Biz karayollarını bilmeyiz. Biz belediyeyi biliriz. Biz belediye başkanına oy attık. Bizim  muhatabımız belediyedir. Şu alt yola bir gelsinler görsünler. Doğalgaz geldi doğalgaz bile geçmedi buradan. Yetkililerden bu yolu çözmelerini istiyoruz.
 




“Çocuklarımız dışarı çıkamıyor artık”

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu ile görüştüğünü belirten bir vatandaş şunları ifade etti: Ben başkan yardımcısı Kasapoğlu ile görüştüm.  En kısa zamanda buraya geleceğini söyledi. Şikayetlerimizi dile getirdim.  Bizim alt yan yolumuzda bütün toz toprak evimize giriyor. Çamaşır asamaz olduk. Çocuklarımız dışarı çıkamıyor artık. Herkes hasta oldu bu tozdan. Biz buraya ince sıcak bir asfalt istiyoruz. Biz bunu istiyoruz. Arka taraflara doğalgaz verildi buraya doğalgaz bile verilmedi. Karayolları burada asfalt döküyordu buraya kadar geldi fakat buraya dökmeden gitti. Burası bizim yerimiz değil dediler. Biz yetkililerden sadece buraya ince bir asfalt dökerek burayı düzeltmelerini istiyoruz.
 
Son olarak Doğanlı Köyü sakinleri yetkililerden bu sorunu bir an önce çözmesini istedi.