Her yıl olduğu gibi bu yıl da Hacca gitmek için kayıt yaptıracak adayların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Hac için kesin kayıtlar ise bugün başladı. İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar da Hacca gitmek isteyen Hacı adayları için uyarılarda bulundu.

“Yetkisiz insanlara kapılmasınlar.”

İlk olarak kesin kayıtlarla ilgili bilgi veren Gürpınar, “ Her yıl olduğu gibi hacı adaylarımızın heyecanlı bekleyişi kura çekiminden sonra bugün kesin kayıtların başlaması ile belli bir noktaya gelmiş oldu. Çekilen kura sonucu Türkiye genelinden müracaatı olan 754 bin vatandaşımızdan 74 bin vatandaşımız ilk planda hacca gitmek üzere kesin kayıt yaptırma hakkı kazandılar. Bu çerçevede ilimizde toplam 335 vatandaşımız kesin kayıt yaptırma hakkı kazanmış oldu. Kesin kayıt yaptıracak olan vatandaşlarımızın 199 adedini Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 136 adedini de A grubu seyahat acentesi ile kayıtlarını yaparak göndermiş olacağız. Hacca gitmek isteyen vatandaşlarımızın şiddetli bir arzusu var. Bunu anlayışla karşılıyoruz. Ama " illada ben hacca gitmek istiyorum" arzusuyla yetkisiz bir takım insanlara asla kapılmamalarını ve hac kontenjan belgesi olan yetkili acentalarımızın dışında kimsenin hacca vatandaşlarımızı götüremeyeceğini söylemek istiyorum.” şeklinde konuştu.

“Kayıt tarihleri çok önemli.”

Kayıt tarihleri arasında kayıt yaptırmayan hacı adayları yerine yedeklerin geleceğini de belirten Gürpınar, “ Kesin kayıtlar 1 ve 12 Haziran arasında yapılacaktır. Bu tarihlerde 335 kişilik kontenjan dolmadığı takdirde her hangi bir suretle kendilerine sıra gelen vatandaşlarımız bu süre içerisinde kayıt yaptırmadıkları takdirde onların sıraları hemen sonrasında ki gelen numaralara kaymış olacaktır. 12 Haziran'dan sonra yeni kontenjanlar bekliyoruz. Normal tipten 271 vatandaşımız, diğer tiplerden de müstakil tip ayrı otel tip ayrı kontenjanları vardır. Onların kime sıra geldiği hac kayıt büromuzdan kendilerine açıklanacaktır. Vatandaşlarımız kayıtlarını yaptırırken paranın 3/1'ini alıyoruz. Ondan sonra ise 2 taksit halinde ödeyebiliyorlar.” ifadelerine yer verdi.

“Şehit ve Gazi yakınlarına 600 kişilik kontenjan.”

İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, şehit ve gazi yakınlarına sağlanan avantajlara da değinerek “Diyanet İşleri Başkanlığı Şehit ve Gazi yakınlarına Türkiye genelinde 600 kişilik bir kontenjan tanıdı. İlimizde de şehitlerimizin annesi, babası, eşi ya da çocukları yani birinci derecede yakınları olacak. Müracaatta bulundukları takdirde kendilerine yardımcı olacağız. “ dedi.