6 yıldır AK Parti Yığılca İlçe Başkanlığı görevini yürüten Kerem Yalçıner, sürpriz bir kararla istifa etti. Kongre sürecinde tekrar aday olmayı düşünmediği için bu kararı aldığını açıklayan Yalçıner, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı uzun açıklamada, "Görevi bıraktım ama partimin emrindeyim." vurgusu yaptı.
Yalçıner, görevinden feragat ettiğin ilişkin sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"2011 yılında eğitim hayatımı tamamladıktan sonra,Yığılca AK Parti Gençlik Kolları Başkanı olarak başladığım aktif siyasi hayatıma 2013 yılında atama, 2014 ve 2017 yıllarında ilçe kongrelerimiz ile ilçe başkanı olarak devam etmiş bulunmaktayım.Görev sürem boyunca İlçe merkez ve köylerimizde ekip olarak bir çok başarılı çalışmalar yaptık.Tabiri ile 2002 yılından bugüne kadar Yapmış olduğu yatırımlar İle,yeni Türkiye'nin mimarı AK Parti ise bizlerde kurucu genel başkanımız ve cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan,il başkanımız ve milletvekillerimizden aldığımız güçlü destek İle ilçe merkez ve köylerimize yapmış olduğumuz yatırımlarla Yığılcamızı şaha kaldıracak birçok hizmetin gelmesine vesile olduk.
Öncelikle bu hizmetlerin ilçemize kazanımı noktasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum...
AK Parti siyasi partiden öte bir dava hareketidir. AK Parti davamızın hizmet maratonu bir bayrak yarışı olup kongrelerimizde yenilenme sürecidir.
Türkiye genelinde AK Parti 7. Olağan Kongre sürecimizin başlaması ve partimizin yenilenmesi, öncelikle 2023 ve 2024 hedeflerine güçlü şekilde girebilmesi, daha güçlü bir teşkilat yapısı oluşturulması ve yeni gelecek arkadaşlarımızın da önünü açabilmek için 2 yıl Gençlik Kolları başkanı ve 6 yıldır ilçe başkanı olarak şeref ve gururla yürüttüğüm ve tekrar aday olmayı düşünmediğim, AK Parti Yığılca İlçe Başkanlığı görevimden feragat ediyorum.
Belirtmek isterim ki bu bir veda değildir.Bundan sonraki süreçte de Partimiz, Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve teşkilatlarımızın emrinde çalışmaya Partimize ve davamıza hizmet etmeye kararlı bir şekilde devam edeceğim.Bugüne kadar benimle birlikte yol ve dava arkadaşlığı yapmış tüm il ve ilçe başkanlarıma, milletvekillerime, il genel meclis üyelerimize, belediye başkanlarımıza, ilçe ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerine,belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyor,bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Özellikle AK Parti'mize gönül veren hemşehrilerimize de teşekkür ediyorum. Var ise hakkım herkese helal olsun... Gençliğimin en güzel yıllarını Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dünya liderinin davasına denk getiren rabbime hamd olsun.. Hedef 2023, 2024 durmak yok yola devam."