Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Olağanüstü Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin Vali Zülkif Dağlı başkanlığında toplandığı belirtildi.

Toplantıda alınan karar gereği, Yığılca ilçe sınırlarından kara yolu ile toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya olarak il merkezine yapılacak tüm giriş ve çıkışların cuma saat 24.00'ten itibaren 15 gün sınırlandırılmasına karar verildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 "Yığılca ilçesi genelinde merkez ve köylerde hareketliliğin en aza indirilmesi için, Yığılca Merkez ilçe ve bağlı köylerde yaşayan vatandaşlara cuma günü saat 24.00'ten itibaren 14 gün süreyle ev izolasyonu uygulanmasına, bilgilendirme ve onam formunun Kaymakamlık koordinasyonunda muhtarlarca ve imamlarca vatandaşlara tebliğ edilmesine ve gerekli anonsların yapılmasına, ilçe dışından gelen vatandaşların güvenlik güçlerine bildirilmesine ve 14 gün süreyle ev izolasyonuna alınmasına karar verilmiştir."

Yığılca ilçe genelinde 17 Nisan 2020 Cuma günü saat 24:00’dan itibaren 14 gün süre ile aşağıda belirtilen istisnalar dışında tüm işyeri ve işletmelerin kapatılmasına karar verildi:

Açık olacak işyeri ve işletmeler;

   a) Bakkal, market, kasap, manav, şarküteri, fırın ve/veya unlu mamül ruhsatlı işyerleri,

   b) Tüm sağlık ürünleri ve tıbbi malzemelerin (tıbbi maske dâhil) üretiminin yapıldığı işyerleri,

   c) Eczaneler,

   d) Oteller ve konaklama yerleri.

   e) Akaryakıt istasyonları, taksi durakları,

   f) Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler,

   g) PTT, kargo, LPG tüpü ve su dağıtım şirketleri,

   h) Hayvan barınak, çiftlik ve bakım merkezleri, veteriner klinikleri,

   ı) Yem, Gübre, Bitki Koruma Ürünü vb. tarımsal girdilerin satışının yapıldığı işyerleri,

   i) Süt işleme tesisleri,  

Akçakoca’ya hafta sonu sınırlaması

Açıklamada ayrıca, Akçakoca ilçesinde ikinci bir emre kadar hafta sonları 2 gün boyunca giriş ve çıkışlara sınırlandırma getirildiği bildirildi.

 Vakıf müdürü tedavi altında

Öte yandan Yığılca’da kamu kurumunda çalışan bazı idarecilerin koronavirüs nedeniyle tedavi altında olduğu öğrenildi. İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Said Cesur’un koronavirüs şüphesi ile hastanede gözlem altında tutulduğu öğrenilirken, yine vakıfta çalışanlardan bazılarının da ev karantinasında olduğu iddia edildi. Vakıf Müdürü’nün ilk testinin negatif geldiği ancak testin tekrarlanacak olması nedeniyle hastanede karantinada olduğu bilgisi edinildi.