İstanbul Yenikapı'da verdiği bir konserde LGBT bayrağı açan şarkıcı Gülşen’in nisan ayında verdiği bir konserde İmam Hatip'te okuyanlara yönelik çirkin ifadelerine tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce’de de tepkiler çığ gibi büyüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı. Savcılığın talimatı üzerine dün Beşiktaş’taki evinde gözaltına alınan Gülşen, işlemleri için emniyete götürüldü. İşlemlerinin ardından Çağlayan Adliyesi’ne sevk edilen Gülçen, çıkarıldığı hakimlikçe 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme'' suçunu işlediği gerekçesi ile tutuklanarak dün akşam saatlerinde cezaevine gönderildi.

Düzce Önder İmam Hatipliler Derneği Gülşen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Önder İmam Hatipliler Derneği Başkan Yardımcısı Fatih Yıldırım da Gülşen’in çirkin açıklamaları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Dernek binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında, imam hatip okullarında okuyan öğrencilerine yönelik her türlü ayrıştırıcı yaklaşımı çirkin ve tehlikeli bulduklarını belirterek, şarkıcı Gülşen'in ifadelerini kınadıklarını ifade etti.

“İmam Hatip Okulları büyük başarılara imza atmaktadır”

Yıldırım basın açıklamasında, “İmam Hatip okulları, ülkemizin gelişmesinde önemli rol oynayan, milli birlik ve beraberliği önceleyen, toplumda sevgi, saygı ve hoşgörü ikliminin oluşmasında ciddi katkısı olan eğitim kurumlarımızdır. Bu okullar, kurulduğu günden itibaren, milletimizin yoğun ilgisine mahzar olmuş, devletine, milletine ve vatanına aşk ile hizmet eden nesiller yetiştirmiştir. İmam Hatip Okullarında yetişen milyonlarca genç, bugün eğitimden  - kültüre, spordan – sanata, siyasetten – teknolojiye kadar, her alanda göğsümüzü kabartan, bizi gururlandıran çalışmalara ve başarılara imza atmaktadır” dedi.

“Bu itham ve iftira, toplumun fay hattı ile oynamaktır”

Gülşen'in çirkin açıklamalarının toplumun tamamına saygısızlık olduğunu kaydeden Yıldırım, açıklasına şu şekilde devam etti:

“İmam Hatip Okulları, müfredatı ve eğitimi ile bu ülkenin eğitim sisteminin bir parçasıdır. Eğitim sistemi içerisinde, birçok farklı kademelerde okul vardır ve İmam Hatip Okulları da bu okullardan birisidir. İmam Hatip okullarında okuyan öğrencilere ve mezunlara yönelik, bu tür ayrıştırıcı yaklaşımı çirkin ve tehlikeli görüyorum. İmam Hatip okulları her türlü siyasi ve ideolojik tartışmaların dışında kalarak, başarı ile gündem olacaktır. Ancak, zaman zaman kendi çıkarları için suni gündem oluşturmak isteyen, bu okullara ve mensuplarına saldırarak, hakaret ederek, içlerindeki ön yargıyı, kini dışa vuran zavallı kişilere de üzülerek şahit oluyoruz. Gülşen isimli bir şahsın konser sırasında İmam Hatip Okullarına ve bu okullarda okuyan öğrenci ve öğretmenlere yönelik çirkin çirkin itham ve iftiralarda bulunması toplumu alenen kin ve düşmanlığa sevk etmektedir. Bu toplumun tamamına saygısızlıktır. Bu çirkin iftira ve ithamı söz konusu şahsın kendisine iade ediyoruz. İmam Hatip Okulları ve mensuplarına yönelik bu saygısızlığından dolayı kendisini şiddetle kınıyoruz. Bugün İmam Hatip Okullarımızda okuyan yaklaşık bir buçuk milyon öğrenciyi, bu öğrencilerin aileleri ve bu okulaldan mezun olanları dikkate aldığımızda yaklaşık 10 milyon kitleyi bu çirkin iftiralarla itham etmek, toplumun fay hatları ile oynamaktır. Bu terbiyesizliği, asla sineye çekmeyeceğimizi, hukuk önünde hesap soracağımızı kamuoyu önünde duyuruyoruz.”