Düzce Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Salih Keskinli başkanlığında yapıldı. Mecliste 39’u imar olmak üzere toplam 60 adet gündem maddesi görüşüldü.

Denetim Komisyonuna 5 isim
Yeni yılın ilk gündem maddesi denetim komisyonuna gizli oylama ile üye seçimi oldu. AK Parti’nin Ömer Arslan, Hasan Günden ve Zarif Top olmak üzere 3, MHP’nin ise Eyüp Topçu ve Ayhan Cicu olmak üzere 2 üye önerdiği seçim sonucunda 5 üye de oy çokluğuyla komisyona seçildi.

Denetim Komisyonu seçimleri sırasında önemli bir detay yaşandı. AK Parti’li meclis üyeleri Hasan Günden yerine Selahattin Sert’i önermişti. MHP’li meclis üyesi Ayhan Cicu’nun denetim komisyonuna seçilecek üyenin tarafsız olması gerektiği ve bir yöneticinin denetim komisyonuna seçilmemesi gerektiğini belirtmesi üzerine Sert, kendisinin yerine başka üye çıkarılmasını talep etti. AK Parti’li meclis üyeleri de bunun üzerine Hasan Günden’i önerdi.

Başkan Ay’a yetki talebi
Mecliste önemli bir diğer konu ise Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’a yetki verilmesi konusu oldu. İl genelindeki taşınmazların 5 yıl süre ile kiralama yetkisi verilmesi ilgili komisyona havale edildi. Kamulaştırma işlemleri kredisi için Başkan Ay’a yetki verilmesi mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.

‘Estetik Kurulu’nda önemli gelişme
Son olarak Düzce'de yapılaşma ve genel görünümde iyileştirme ile geliştirmeyi amacıyla Düzce Belediyesi ve bağlı ünitelerinden Belediye Meclisi ile ilgili birimler, Düzce Üniversitesi, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinden oluşan 'Estetik Kurul'un mevcut yönetmeliği kaldırıldı. Alınan karara göre ‘Estetik Kurul’ meclis üyesi de olmamak şartıyla yalnızca belediye personelinden seçilecek.

Haber: Ö.YILMAZ