Düzceliler'in ticaret ve kültür merkezi olarak kullanması için 12 yıl önce yapımına başlanan ancak yaşanan depremler ve sorunlar nedeniyle yıllardır inşaat olarak kalan Düzce Belediyesi Ticaret ve Kültür Merkezi, yardım bekliyor.

Hala Düzce Belediyesi bünyesinde bulunan merkezin yapılması konusunda geçen zamana rağmen somut bir adım atılmazken yerel seçimlerin ardından Düzce Belediyesi İmar Müdürlüğü bünyesinde göreve başlayan yeni ekibin ilerleyen günlerde bu konuyu ele alması bekleniyor.

Bu zamana kadar değişik zamanlarda değişik çalışmaların yapıldığı Kültür Merkezi, daha inşaat aşamasından çıkmayı başaramadı. Özelleştirilecek, ihalesi yapılacak derken hala yerinde sayan bina sahipsizliğini de koruyor.

Binanın Düzce'nin merkezinde bulunması ise bir an önce durumu ne olacağı belli olmayan Düzce Belediyesi Ticaret ve Kültür Merkezi'nin ele alınması gerektiğini gösteriyor. Yapılacak görüşmelerin ardından binanın ihalesi yapılarak özelleştirilmesi, yıkılması ve yeniden gündeme alınarak tamamlanması gündem maddeleri arasında yer alıyor.