Düzce Belediyesi Düzce Kasrı için yeni proje hazırlamış ve bu hazırlığın ardından yeni proje için başlanan çalışmalar kapsamında, Düzce Kasrı bugün Düzce Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından yıkıldı.

Yapılan yıkım nedeniyle Düzceliler Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'yü ve Düzce Belediyesi’ni eleştirilerin odağına koydu.

Yapılan bu eleştirilere cevap Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Tuncer’den geldi. Tuncer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; 4 Mayıs 2019 tarihinde yağan yağmur sonrası Düzce Kasrı'nda oluşan hasarı fotoğrafları ile paylaşarak anlattı.

Cengiz Tuncer paylaşımında, hasar sonrası binanın incelendiğini ve Düzce Kasrı'nda görünenden daha çok hasar olduğunu, binanın eklem yerlerinde çürümeler ve deformasyonlar olduğunu ifade etti.

İşte Dr. Cengiz Tuncer’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım:

4 Mayıs 2019 Saat 01:40'da bir telefon geldi. Yağmurun bol olduğu bir akşamdı, Düzce Kasrı'nın ÇATISI ÇÖKMÜŞ! Resimleri yolladılar, hemen ekip yönlendirdik! Eşyalar zarar görmesin diye masa sandalyeler güvenli alana alındı ve olası bir elektrik çarpması olmasın diye sigortalar indirildi. Sabah oluncada çöken alan branda ile kapatıldı (resimlerden Düzce Kasrı'nın henüz o dönemde tamamen yıkılmadığını ve içerideki eşyalarında durduğunu görebilirsiniz). Ardından binanın, daha doğrusu yapının sağlamlığını incelemek için duvarlar soyulup çelik kolonlar incelendiğinde, eklem yerlerindeki çürüme ve deformasyonlar herkesi şaşkına çevirdi. Yerdeki betonlar bile çatlamış, çelik yapıyı yere bağlayan vidalar boşa çıkmıştı. Binaya sonradan eklenen sundurma yapılar hiçbir statik hesaplama yapılmadan inşa edilmiş, daha kötüsü çelik yapıların içinden pimaş borular geçirebilmek için delikler açılmıştı! Konusunun uzmanı mimar ve mühendisler bu yapının ömrünü tamamladığını, olası bir depremde yıkılması durumunda facia yaşanabileceğini söylediler.

Bugüne geldiğimizde ise eleştiri yapan ve binanın güzelliğinden bahseden kişilere sözüm odur ki "Dışı sizi, içi bizi yakar!"

"ALLAH KORUMUŞ"

AK Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi Murat Aydın ise konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: "Ben Düzce Belediyesine ait Beltur A.Ş'de Yönetim Kurulu Üyesiyim. Bu binanın tüm taşıyıcı kolonları, sağlam değil. Burada bulunan aileleri Allah korumuş. Şu anda bile bina çökme riski taşıyor."