Düzce ile kalıcı konutlar arasında yıllardır yapılması bir türlü tamamlanamayan,.son olarak Kazukoğlu mahallesindeki Toki konutları kavşağına kadar yapılabilen,l, bölgeye bağlanabilmesi için Mesa market yanında istimlakların yapılması gereken yolda proje yeniden değişti.
Düzce’den kalıcı konutlara giderken Kazukoğlu mahallesi sınırlarına girildiğinde Düzceden giden duble yol ortasından sağa sola genişlemeye başlıyor.Bunun nedeni Üçköprüden gelen yolun buradan büyük bir göbekle geçecek olması olarak açıklanmıştı yol yapılırken... Bu genişleyen yol Toki kavşağına kadarda devam etmiş ve Toki kavşağında bitişik duble yol haline gelmişti.Yolun bu günkü haline getirilebilmesi için binlerce ton malzeme dökülmüş,yüzler ce kamyon günlerce çalışmış ve yola son olarak da bölgemizin en kaliteli asfaltlarından biri dökülerek kalıcı konutlarda oturanların Düzce ‘ye ulaşımları hızlandırılmıştı.Herkes artık Toki kavşağından Mesa market yanına bağlantıyı beklerken yolda son yapılan düzenleme ile değişikliğe gidileceği ve projenin de hazırlandığı öğrenildi.
Kalıcı konutlar yolundaki yeni projeye göre Kazukoğlu mahallesi sınırlarından itibaren Toki kavşağına kadar genişleyen bölüm daraltılacak ve yol normal duble yol haline getirilecek.Bu arada genişleyen alana dökülen onlarca tonluk luzümsuz malzeme yeniden döküldükleri yerden kaldırılacak,oralara yol için gerekli malzeme dökülüp sıkıştırılacak ve duble yol yenilenmiş olacak. Daha önce yapılan yollar atıl duruma gelirken,malzemesinin ne olacağı ise bilinmiyor.
Yıllar sonra yoluna kavuşan kalıcı konut sakinleri anlaşılan o ki yeniden yol ile ilgili sıkıntılara girecekler ve yine aylarca yollarını konuşacaklar....