MUTLU GÜNLER KISA SÜRDÜ
Çilimli’nin Kiraztarla Köyü’nde yaşayan Hanedar ailesi yine evlat hasreti çekiyor. 18 Ekim'de "Okula gidiyorum" diyerek evden çıkan ve ortadan kaybolan 16 yaşındaki kızları Dilara Sena Hanedar, 15 gün sonra evine geri dönmüştü. Ancak ailenin mutlu günleri kısa sürdü. Eve döndükten sonra ailesinin iddiasına göre içine kapanan Dilara Sena, dün geride bir not bırakarak, evden ayrıldı. Kızının hayatından endişe eden Anne Nigar Hanedar, mikrofonlarımız aracılığıyla hem kayıp evladına hem de görenlerin haber vermesi için vatandaşlara seslendi.

‘HAKKINI HELAL ET ANNE’
Kızının evden ayrıldığı günü sesi titreyerek anlatan Anne Hanedar, şöyle konuştu: "Dün kızımla bahçeye inmiştik. Morali iyiydi. Arada sırada bana daraldığını söyleyerek Düzce’ye gitmemizi istiyordu. ‘Yarın gideriz’ diye cevap verdim, o da kabul etti. Bu konuşmanın ardından evde namaz kılıyordum. Kızım ben namazımı kılarken evden çekti, gitti. O andan sonra bir daha bulamadım. Kızım evden giderken komşum görmüş, bana geride ‘Hakkını helal et anne’ diyerek not bıraktı. Kızımı dünden itibaren arıyorum. Arkadaşlarını gezdim. Daha önce kaldığı üç tane kız arkadaşı var. Kız arkadaşlarının abileri var. Onların yanına gittim. Hiçbir somut gelişme alamadım."

"KIZIMIN TEDAVİ OLMASINI İSTEDİM"
Kızının eve geri döndükten sonra ruh halinin iyi olmadığını anlatan Anne Nigar Hanedar, doktora götürmek istediğini ancak başarılı olamadığını söyledi. Hanedar, "Kızım son kaçıp geldiğindeki ruh hali hiç iyi değildi. İkna edip doktora götüremedim. Kızımın tedavi olmasını istedim, ikna edip doktora getiremedim. Bende kendi isteğiyle gidinceye kadar bekleme kararı aldım. Eğitimini yarım bıraktı, dışarıya çıkmak istemedi." dedi.

"ÖLÜNCEYE KADAR BIRAKMAYACAĞIM"
Dünden beri haber alamadığı kızının sevdiği bir gençle evlilik düşündüğünü ancak bu gerçekleşmeyince hüsrana uğradığını belirten Anne Hanedar, gözyaşları içerisinde konuşmasına söyle devam etti: "Kızımı gören, duyan olursa haber vermelerini istiyorum. Duyarlı olmalarını bekliyorum. Kızıma yalvarıyorum, geri gelmesini istiyorum, onu hiç unutmayacağım. Kızımı hiç bırakmayacağım, peşini hiç bırakmayacağım. Ölünceye kadar bırakmayacağım."

"HAYATA İNAT OKUMASINI İSTEDİM"
Kızının eğitimini bırakmaması için mücadele ettiğini ifade eden Hanedar, "Kızım okulda birtakım durumlar yaşadı. Onu okula vermemezlik yapmak istemedim. Hayata inat okumasını istedim. Yasaklamadım." diye konuştu.

"GÖRENLER HABER VERSİN"
Bir kez daha evladının ortadan kaybolması ile büyük bir üzüntü yaşayan Anne Nigar Hanedar, kızının yaşadığı ruhsal çöküntü nedeniyle hasta olabileceğini söyleyerek, görenlerin ya da bilgi sahibi olanların güvenlik güçlerine ihbarda bulunmasını istedi.