D-100 Karayolu'nun Düzce ile TEM Otoyolu Gölyaka Girişi arasının duble yol yapımı çalışmaları başladı.
kurban kesimi ile başlayan yol yapım çalışması törenine, Düzce Valisi Bülent Kılınç, Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, üstlenici firma yetkilileri ve yol yapımında çalışacak işçiler katıldı. İlk olarak İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar'ın eşliğinde dualar edildi, kurban kesildi.

“Yol, kangren olmuş durumda.”

Yapılan dua ve kurban kesiminin ardından Vali Kılınç yaptığı açıklamada
''Bu yol kangren olmuş durumda, bir takım sorunlar nedeniyle bir türlü tamamlanamamış bir yol. Bugün itibari ile çalışmalar başlıyor, sorunlar ortadan kalktı. İhaleyi alan firma bugün iş başı yapıyor. İnşallah en kısa zamanda yolun TEM oto yolları Gölyaka girişine kadar olan kısmıni bitireceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Yol inşaatlarının gerçekten çok riskli olduğuna dikkat çeken Kılınç, ''Burası trafik akışının en yoğun yaşandığı bir yol. kazası çok olan bir yolumuz. Kaza bela olmadan arkadaşlarımız bu yolu bitirsinler diye kurban kesimi ile bugün çalışmaları başladık. Hayırlı uğurlu olsun.'' dedi.

Duble yolun, 10 Milyon 300 bin TL.'lık bir maliyeti olduğunu belirten Vali Kılınç, ''Daha önceki inşaat aşamalarında yüklenici bir firmanın Kazakistan'daki bir işinden ötürü buradaki yol çalışmaları da zarar görmüş ve durmuştu. bu yollar zaten duble yol kapsamında yapılıyor. Sayın Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımızın bu konuda sözleri var. Bizim planladığımız toplam yapılacak yol 16 kilometre. Bu yıl 10 kilometrelik kısmını belirtilen sürede tamamlamayı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Milletvekili Celal Erbay da yol sorunun Kapıcı Sapağı'nda yaşanan olaylarla ciddi boyutlara ulaştığını, duble yolun yapılmasıyla birlikte Düzce'nin ciddi oranda rahatlayacağını ifade etti.