Düzce'nin en önemli yollarından biri Aydınpınar Yolu... Gölyaka, Beyköy, Organize Sanayi Bölgesi ve yaklaşık 20 köyün ulaşımını sağlayan bu önemli yol bir türlü genişletilemedi. Daha önce eski İl genel meclis üyesi Nusret Özsoy'un girişimleri ile Çınarlı Köyü mevkiinden başlatılan çalışmalarla yol ciddi anlamda genişlemiş ancak ödenek yetersizliği nedeniyle çalışmalar bitirilememişti.

Bugüne kadar çok sayıda kazanın meydana geldiği Aydınpınar Yolu için sürekli şikayetlerin olması üzerine daha önce bölge halkı ile görüşen Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'nun yolda çalışma yapılacak sözünün ardından 15 gün önce başlatılar ikinci kısım çalışmalar da bugün sona erdi.

Darıcı Köyü'nden Ballıca Köyü sapağına kadar olan bölümde yapılan genişletme çalışmaları bugün son bulurken çalışmaların devam etmesi için siyasilerin ödenek bulması gerekiyor.
Köy Hizmetleri'nin kendi çabalarıyla çalışma yapılan yol kısmen genişlerken yolun tamamlanması için ödenek şart görünüyor. Özellikle Organize Sanayi Bölgesi'nin girişinin de bu yoldan olması yolun önemini bir kat daha arttırırken yolun tamamlanması ile birlikte trafiğin de rahatlayacağı biliniyor.