İki gün önce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in Cedidiye Camisi önünde vatandaşlarla yaptığı sohbet sırasında yeni Belediye Binası önündeki Hükumet Sokağı'nı trafiğe kapatacağını söylemesi sokakta yaşanan esnafları sıkıntıya soktu. Yıllardır aynı sokakta ekmek parası kazanan esnaflar, zaten kötü olan satışlarının sokağında trafiğe kapatılmasıyla iyice duracağını söylüyor.

Yaşadıkları sıkıntıyı dile getiren Hükumet Sokak'taki esnaflar “ Bu yolun trafiğe kapatılacağını duyduğumuzda adeta yıkıldık. Yıllardır buradan ekmek paramızı kazanıyoruz. Şu aralar zaten satışlarımız durgundu. Bu durumun yaşanmasıyla birlikte her halde dükkanlarımızı kapatırız. Bize yolun niye kapatıldığına dair mantıklı bir açıklama yapsınlar. Yolun trafiğe kapanması hem vatandaş, hem sürücü, hem de biz esnaflar için büyük sorunlar doğuracak. Hangi düşünceyle böyle bir şey yaptıklarını çok merak ediyoruz. Esnaflar hiç mi düşünülmedi?” diyerek tepkilerini ifade ettiler.

Bazı esnafların “ Bu bizi bitirmektir. Eğer böyle bir durum söz konusu olursa eylem yapmayı düşünüyoruz.” demesi de yaşanan sorunu gözler önüne serdi.