Karayolları tarafından, Düzce T7 Kavşağı ve Olimpiyat Kavşağı arasında yol yapım çalışmasına başlandı. Bir süredir devam eden çalışmalar kapsamında, İstanbul istikameti tarafı tek şeritten veriliyor. Yol yapım çalışmalarında yan Fatih Mahallesi’nden geçen yan yolun da trafiğe kapatılması, bölge esnaflarını mağdur etti.

“Sesimizi duyurmak istiyoruz”

Konu ile ilgili mağduriyetlerini Öncü mikrofonlarına anlatan esnaflar, “Yolun kapanması nedeniyle mağdur edildik. 3 gün önce geldiler buraya, yan yolu kapattılar. Müşterilerimiz işyerimize gelemiyor. Araca mal yükleyeceğimiz zaman ise, ürünleri sırtımızda taşımak zorunda kalıyoruz. 3 gündür çalmadığımız kapı kalmadı. Bu yolu 3 gün önce çalışma yapacağız diye kapattılar, ancak yan yolda 3 gün boyunca hiçbir çalışma yapılmadı. Sesimizi duyurmak istiyoruz.” dedi.

“Rögar kapağı açık bırakıldı”

Bir başka esnafsa, çalışmalar sırasında yan yolun üzerinde bulunan rögar kapağının ekipler tarafından açık bırakıldığını ifade ederek, “Sabahtan bu yana Düzce Belediyesi’ni arıyoruz rögar kapağının kapatılması için. Ama hiç kimse gelip gitmedi. Sabah saatlerinde az kalsın bir kız düşecekti. Onun ardından da bir araba düştü buraya. Bu insanlara yazık günah değil mi? Belediye neden vatandaşların şikâyetlerini dikkate almıyor.” diye konuştu.