Gölyaka ile Düzce arasında sefer yapan ve Göl Ormanı Köyü güzergâhını kullanan otobüslerin şehir içine alınmamasından dolayı vatandaşlar şikayetçi. Öncü Haber WhatsApp ihbar hattına gelen şikâyetlerde Gölyaka halkı ve çevre köylerde yaşayan vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşadığı belirtildi. Öncü Haber ekibi de Düzce Belediyesi Terminali’ne giderek Göl Ormanı Köyü güzergahında çalışan sürücüler ile görüştü. Bu durumdan dolayı çok mağdur olduklarını ve haksız cezalar ile karşılaştıklarını savunan sürücüler, yetkililerden bu duruma bir an evvel çözüm bulmasını istedi.



“Şehir merkezine girmemizi belediye müsaade etmiyor”

Şehir merkezine girmek istediklerini fakat belediyenin buna müsaade etmediğini belirten minibüs şoförü Halit Güler şöyle konuştu: “Şehir merkezine bizde gireriz ama belediye müsaade etmiyor. Şaguç Köprüsü’ne oradan Küçük Su tarafına geçsek otobüslere indi bindide kazancımız olacaktır. Belediye başkanı il trafik komisyonu bizim oradan gelmemize müsaade etmiyor, o güzergaha giremiyoruz.”




“Vatandaşlar ve biz mağdur oluyoruz”

Düzce Belediyesi’nin talebiyle İl Trafik Komisyonu’nun belirlediği güzergâhın vatandaşı zor durumda bıraktığını ifade eden minibüs şoförü Ahmet Öz şunları söyledi: “Biz minibüsçüleri otogara gönderdiler. Bizim hareket saatlerimiz gelinceye kadar vatandaşlar duraklarda yağmurda, karda, soğukta kucaklarında çocukları ile ve ellerinde poşetlerle otobüs bekliyor. Yolcuyu en son mahalle aralarında veya marketlerin orada indiriyoruz. Ellerinde poşetlerle gitmek istedikleri yerlere güçlük çekerek gidiyorlar. Bu sorunların bir an evvel giderilmesi gerekiyor. Şaguç Köprüsü tarafının trafiği daha karışık olduğu için oraya gitmememiz daha mantıklı.”




“Kesilen cezalardan dolayı sürücülerin psikolojisi bozuldu”

25 yıldır Gölyaka- Düzce arasında toplu taşımacılık yaptığını belirten S.S. Efteni Göl Kooperatifi Başkanı Hüseyin Kaba şöyle konuştu: ”Biz yaklaşık 25 yıldır Gölyaka Düzce arası toplu taşımacılık hizmetini yürütmekteyiz. 20 gündür Düzce Belediyesi ve İl Trafik Komisyon kararıyla halkımız ve otobüsçülerimiz güzergah ve kesilen haksız cezalarla mağdur edilmektedir. Biz çevre yolunu kullanan otobüsçüleriz, bize “Cevdet Komit Caddesinden girin, orada Ahsen Tuna garajı olarak bilinen yerde kapalı garaj var oradan çıkış yapın” diyorlar. Oradan çıkış yapılması mümkün değil. Bizim otobüslerimize her gün 530 TL para cezası kesiliyor, seferlerimizi düzgün yapamıyoruz. Kesilen cezalarla arkadaşlarımızın psikolojisini bozdular. Sağlıklı çalışamıyorlar, çok mağdur durumdayız. Bunu yetkililerin sağlıklı bir şekilde düşünmelerini ve vicdanlarına danışarak karar vermelerini istiyoruz. Bu insanların 530 TL kazanamadığını herkes biliyor. Çoluğumuzun çocuğumuzun ekmeğini kesercesine, polise yetkiyi verip vatandaşın üstüne salıp bizi mağdur etmelerini ahlaki ve etik bulmuyorum.”




“Konuyu makamlarında değil de çıksınlar vatandaşın içine gelerek görsünler”

Bu önemli soruna çözüm bulunmasını isteyen ve yetkililere seslenen Kooperatif Başkanı Hüseyin Kaba, şöyle konuştu:
“Kendilerine buradan sesleniyorum. Konuyu makamlarında değil de çıksınlar vatandaşın içine gelerek, vatandaştan görüş alarak hareket etsinler. İl Trafik Komisyonu’nun şuan ki belirlediği güzergâha göre; “Cevdet Komit Caddesi’nden gireceksiniz oradan terminale gireceksiniz. Çıkışı da arkalardan yapacaksınız” diyorlar. Bize o güzergâhı kullandırmıyorlar Cevdet Komit Caddesi’nden Şaguç Köprüsü’nün başı 700-800 metre, bu 700-800 metrede yaşlı insanlar var yükü olan insanlar var, çocuklar var, öğrenciler var halk mağdur durumda sabahtan akşamdan geceden nasıl gidip gelecekler, lütfen kendilerine tekrar tekrar oraya gidip görüp tespit edip bu insanların mağduriyetini yerinde tespit edip buna biran evvel çözüm bulmalarını kendilerinden rica ediyoruz.

“530 – 530 TL ceza yazıyorlar”
Aydınpınar Caddesi’ne, oradan Darıcı Köyü Sapağı’ndan o yeni yapılan Ela Bahri Bulvarı’ndan, yine çay mahallesi muhtarlığından Şaguç Köprüsü’ne indirip terminale giden araçlarımızın hiçbir noksanı olmadığı halde polisler çıkıyorlar yola, 530 – 530 TL ceza yazıyorlar. Yaklaşık 4 tane aracımıza ceza yazdılar, bu durumu Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Tuncer beyle görüştük. Bu güzergâhı bize müsaade etti ancak bu komisyondan geçmedi, “Ben pazartesi günü polisi arayacağını size bu güzergâhı müsaade edeceğim” dedi, ancak pazartesi günü iki aracımıza da 530’şar lira ceza kesildi. Bu konu tekrar yerinde çözülmesini tekrar tekrar söylüyorum. Bizler çok mağdur durumdayız, bu işin bir an evvel çözüme sağlanması lazım. Birileri burada rant sağlayacak diye bizi bu kadar ezmelerini yakışık görmüyorum. Biz de Düzce’nin halkıyız.”