Eşsiz güzelliği ile Bölgenin en büyük mağaraları arasında yer alan Yığılca İlçesindeki Sarıkaya Mağarası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile kesin korunacak hassas alan olarak tescil edilerek Resmi Gazete de yayımlanmıştı.

Bu kararın ardından, Sarıkaya Köyü’nde bulunan Sarıkaya Mağarasına ulaşımı sağlayan yolda, asfaltlama ve genişletme çalışmaları başlatıldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Yığılca İlçe Başkanı Dursun Albayrak, "Sarıkaya köy yolunun Asfaltını ve çevre düzenlemesine başlamış bulunmaktayız. Dibektaş köyü ve Yeniyer köyü grup yolumuz sıcak asfalt yapılmış olup, Bekirler köy yolumuzun yarım kalan kısmı da sıcak asfalt yapımı tamamlanmıştır. İlçemizin 39 köyünde stabilize yol yapım ve arazi yolları yapım çalışmaları ihtiyaç duyulan köylerde yapılmış olup, Aksaklar köyümüze su deposu ve İğneler köyümüze şebeke hattı su deposu yapımı tamamlanmıştır. Bu hizmetlerin ilçemize kazanımı noktasında bizlerden desteklerini esirgemeyen başta il başkanımız Mustafa Keskin olmak üzere Milletvekillerimiz sayın Ayşe Keşir, Fahri Çakır ve il genel Meclis üyemiz sayın Hüseyin Yılgına Teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI